Τον Σεπτέμβριο η τελική απόφαση για τη μορφή των καταληκτικών τελών

Τέλη Σεπτεμβρίου θα ληφθεί η τελική απόφαση για το μέλλον των καταληκτικών τελών, δηλ. της αμοιβής του παρόχου Καθολικής Υπηρεσίας για τη διαχείριση, διανομή και παράδοση εισερχόμενου διασυνοριακού ταχυδρομείου αποτελούμενο από αντικείμενα από άλλη χώρα.

Συγκεκριμένα, η τελεσίδικη απόφαση θα ληφθεί, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, στο Έκτακτο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU).

Οι χώρες-μέλη της UPU θα κληθούν να διαλέξουν μια από τις ακόλουθες επιλογές:

-Να επιτρέπεται στις χώρες-μέλη να αυτοπροσδιορίζουν

τα ταχυδρομικά τέλη.

-Να προχωρήσουν οι αυξήσεις των τελών που έχουν ήδη εγκριθεί από την UPU.

-Μια επιλογή σύγκλισης που έχει ως βάση τα αυτοπροσδιοριζόμενα τέλη, αλλά με στοιχεία που στοχεύουν στην άμβλυνση των αδικαιολόγητων επιπτώσεων στις τιμές.

Σε δήλωσή του, ο γενικός διευθυντής της UPU, Bishar A. Hussein, τόνισε ότι «Η σημερινή απόφαση είναι το αποτέλεσμα μιας ευρείας συζήτησης που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και περιλαμβάνει όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της UPU, συμπεριλαμβανομένων των χωρών-μελών. Έχει ακουστεί κάθε φωνή και έχει συζητηθεί κάθε πιθανή άποψη.

Η απόφαση αυτή θα επιτρέψει σε όλες τις χώρες-μέλη να ψηφίσουν για αυτό το ουσιαστικό ζήτημα είτε στο Έκτακτο Συνέδριο ,είτε με ταχυδρομική ψηφοφορία.

Ανυπομονώ να συνεργαστώ με κάθε χώρα, καθώς προχωράμε για να διασφαλίσουμε ότι θα κάνουμε ό, τι είναι καλύτερο για την Ένωση, τον καταναλωτή και το διεθνές ταχυδρομικό σύστημα».

The post Τον Σεπτέμβριο η τελική απόφαση για τη μορφή των καταληκτικών τελών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα