Το υψηλό ενεργειακό κόστος “πονοκέφαλος” για τα αεροδρόμια στη Ρουμανία

Αρκετά αεροδρόμια στη Ρουμανία, συμπεριλαμβανομένων των «Avram Iancu Cluj» στην πόλη Cluj-Napoca και του «Iași International» στο Ιάσιο, βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση καθώς το κόστος συντήρησης εκτινάσσεται συνεχώς στα ύψη.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Σύμφωνα με τον David Ciceo, διευθυντή του αεροδρομίου στο Cluj-Napoca, ο τελευταίος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος έφτασε το 1 εκατ. λέου (περίπου 200.000 ευρώ), με τη διοίκηση να αναζητά λύσεις για την αποπληρωμή του ώστε το ποσό αυτό να μην μετακυληστεί στην τσέπη του επιβατικού

κοινού.

«Ο λογαριασμός ρεύματος του αεροδρομίου είναι υψηλότερος τώρα γιατί αγοράζουμε τη MW προς 4.500 λέου (911 ευρώ), ενώ το 2019 προς 360 λέου (72 ευρώ). Οπότε δεν υπάρχει προβλεψιμότητα», δήλωσε ο Ciceo σε τοπικό μέσο ενημέρωσης.

«Οι παραγωγοί ενέργειας, οι πάροχοι ρεύματος δεν θέλουν να συνάψουν συμβάσεις για περισσότερο από ένα μήνα με τα αεροδρόμια. Η ασφάλεια προέχει και χρειαζόμαστε κανονικές τιμές», είπε.

Αντίστοιχη η εικόνα και στο αεροδρόμιο του Ιασίου, καθώς σύμφωνα με τον διευθυντή Romeo Vatră, ο λογαριασμός ρεύματος του Σεπτεμβρίου ήταν κατά 20 φορές ακριβότερος σε σχέση με τα ποσά που έχουν καταβληθεί έως και τον Ιούλιο του 2022.

Σύμφωνα με τον Vatră, «Αυτό το ρεύμα δεν προέρχεται μόνο από ό,τι καταναλώνεται εντός του τερματικού σταθμού, μιλάμε επίσης για τον φωτισμό του αεροδιαδρόμου και άλλων χώρων του αεροδρόμιου. Υπό αυτή την έννοια, ο φωτισμός των χώρων του «Iași International» μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο, εάν κάποια στιγμή αναγκαστούμε να λάβουμε μέτρα για τη μείωση του κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος».

The post Το υψηλό ενεργειακό κόστος “πονοκέφαλος” για τα αεροδρόμια στη Ρουμανία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
“πονοκέφαλος”, Ρουμανίας,“ponokefalos”, roumanias