Το Υπερταμείο «αλλάζει»: Από τροποποιήσεις στο λογότυπο μέχρι πολιτικές παρεμβάσεις

Αίσθηση προκάλεσε, πριν από λίγες ημέρες, στο πολιτικό και όχι μόνο ρεπορτάζ η παρέμβαση – δήλωση του Υπερταμείου σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το Υπερταμείο, στη σχετική δήλωσή του, τόνισε – μεταξύ άλλων – ότι «οι αστικές συγκοινωνίες ανήκουν στον ελληνικό λαό και δε νοείται να

χρησιμοποιούνται από οποιονδήποτε, εν μέρει ή στο σύνολό τους, για σκοπούς που ακυρώνουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους».

Στη συνέχεια, κάλεσε τους εργαζόμενους των ΜΜΜ σε διάλογο, υπογραμμίζοντας ότι «η αναγκαιότητα ενός διαλόγου για τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων των πολιτών και σε όλες τις συνθήκες στη χρήση των δημοσίων μέσων είναι προφανής».

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές:

-Η ανωτέρω δήλωση του Υπερταμείου έχει σαφώς πολιτικά χαρακτηριστικά.

-Το Υπερταμείο φαίνεται ότι επιθυμεί να ενισχύσει την παρεμβατικότητα του.

Εμείς, από την πλευρά μας, εντοπίσαμε τα ακόλουθα:

-Στις ανακοινώσεις του, το Υπερταμείο φαίνεται ότι επιλέγει να χρησιμοποιεί περισσότερο τον όρο «Υπερταμείο» σε σχέση με το «ΕΕΣΥΠ» (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας).

Το νέο λογότυπο του Υπερταμείου

-Έχουν επέλθει τροποποιήσεις στο λογότυπο, καθώς από τις γκρι / μπλε αποχρώσεις, περάσαμε σε διάφορα χρώματα, τα οποία ίσως χρησιμοποιήθηκαν για να καταδείξουν την ποικιλία του χαρτοφυλακίου του Υπερταμείου.

The post Το Υπερταμείο «αλλάζει»: Από τροποποιήσεις στο λογότυπο μέχρι πολιτικές παρεμβάσεις appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα