Με “σάρκα και οστά” το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό της Volta Trucks (photos)

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα Volta Zero της Volta Trucks πέρασε το κατώφλι των εργοστασιακών εγκαταστάσεων της εταιρείας στο Steyr της Αυστρίας.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Το όχημα είναι το πρώτο από της νέας σειράς 2ης γενιάς “Production Verification” και θα αποτελέσει μέρος ενός πιλοτικού στόλου φορτηγών.

Τα εν λόγω φορτηγά θα δοθούν σε πελάτες για εκτεταμένες περιόδους περί τα τέλη

του 2022 – αρχές του 2023, έτσι ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις διαχείρισης στόλου επαγγελματικών οχημάτων να κατανοήσουν πώς θα ενσωματωθεί στις δραστηριότητές τους το πρώτο ειδικά κατασκευασμένο πλήρως ηλεκτρικό μεσαίας κλάσης όχημα.

Να σημειωθεί ότι, η έναρξη της σειράς παραγωγής οχημάτων αυτών των προδιαγραφών επρόκειτο να ξεκινήσει στις αρχές του 2023.

Όσον αφορά την εργοστασιακή μονάδα παραγωγής της Volta Trucks, ελέγχεται από την Steyr Automotive (πρώην MAN Truck and Bus Austria), η οποία ανέλαβε τα “ηνία” τον Αύγουστο του 2021 έπειτα από διαγωνισμό.

Η Steyr Automotive διαθέτει χωρητικότητα 14.000 οχημάτων ετησίως στην Volta Trucks από τη συνολική διαθέσιμη δική της παραγωγή.

Με την πάροδο του χρόνου, η κατασκευή του Volta Zero θα δημιουργήσει 510 θέσεις εργασίας, συν 180 θέσεις στην κατασκευή αμαξωμάτων, επιπλέον των εκτιμώμενων 2.000 θέσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Το συμβόλαιο μεταξύ των Volta Trucks και Steyr Automotive είναι αξίας έως και 1 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της ισχύς του.

The post Με “σάρκα και οστά” το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό της Volta Trucks (photos) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα