Το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της πέτυχε η Stadler: Θα παραδώσει 504 τραμ-τρένα

Το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της, ύψους 4 δισ. δολ., υπέγραψε η ελβετική εταιρεία Stadler για την παράδοση 504 τραμ-τρένων.

Αναλυτικότερα, η Stadler επικράτησε σε διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε από κοινού από έξι εταιρείες μεταφορών από τη Γερμανία και την Αυστρία για την παράδοση έως και 504 οχημάτων ως μέρος του project «VDV Tram – Train».

Εκτός

από την παραγωγή, η συμφωνία-πλαίσιο περιλαμβάνει και τη συντήρηση των τραμ-τρένων διάρκειας έως 32 ετών.

Μέρος της συμφωνίας είναι μια σταθερή ποσότητα παραγγελίας 246 οχημάτων CITYLINK που αντιπροσωπεύουν όγκο περίπου 1,7 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχει επίσης η επιλογή για παραγγελία έως και 258 επιπλέον οχημάτων.

Σύμφωνα με την ελβετική εταιρεία κατασκευής τρένων, «η ανάθεση της σύμβασης σηματοδοτεί την αρχή μιας μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ της Stadler και της κοινοπραξίας του έργου, που αποτελείται από τους Verkehrsbetriebe Karlsruhe (VBK), Albtal-Verkehrs-Gesellschaft (AVG), Saarbahn Netz, Schiene Oberösterreich, την Πολιτεία του Σάλτσμπαντ και το Zweck Regional-Stadtbahn Neckar-Alb».

Να σημειωθεί ότι, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, η Stadler θα κατασκευάσει 246 οχήματα CITYLINK, ενώ τα πρώτα τέσσερα οχήματα θα παραδοθούν στο Saarbahn το 2024.

The post Το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της πέτυχε η Stadler: Θα παραδώσει 504 τραμ-τρένα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα