Το Λαύριο κινδυνεύει να μείνει χωρίς επενδυτές και κρουαζιερόπλοια

Στο «σφυρί» βγαίνουν τα 10 περιφερειακά λιμάνια, χωρίς δογματισμούς σε πώληση / αξιοποίηση. Ένα από αυτά είναι και το λιμάνι του Λαυρίου, το οποίο διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά κινδυνεύει να «προσκρούσει» σε ύφαλο.

Για παράδειγμα, το λιμάνι χρησιμοποιεί η Celestyal Cruises, η οποία – ανά καιρούς – εξαγγέλλει την πρόθεσή της για περαιτέρω επενδύσεις στον προβλήτα για τις κρουαζιέρες.

Το ζήτημα είναι ότι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, «η Celestyal ζητάει πολλά, όπως την αποκλειστική χρήση του λιμανιού».

Από

την άλλη πλευρά, στη ναυτιλιακή αγορά ακούγεται ότι ίσως η Celestyal αποσύρει, το 2018, το κρουαζιερόπλοιο της από το Λαύριο, εξαιτίας επιχειρησιακών αναγκών. Εάν συμβεί αυτό, το Λαύριο μένει χωρίς… κρουαζιερόπλοια.

Αντίστοιχα, σχετικά πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η τουρκική εταιρεία Ekol, που ειδικεύεται στα logistics, αιτήθηκε την κατασκευή νέου προβλήτα στο λιμάνι για τις δικές της μεταφορές / αποθηκεύσεις.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Λ. Τσιτσογιαννοπούλου έλαβε γνώση των σχετικών προθέσεων από τα… media.

Όπως και να έχει, μέχρι τα τέλη του έτους, θα έχει οριστικοποιηθεί το σχέδιο για την αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμένων, είτε με πώληση μετοχών, είτε με παραχωρήσεις επιμέρους δραστηριοτήτων, είτε μέσω συστάδων, με την ελπίδα… να γίνει κάτι.

The post Το Λαύριο κινδυνεύει να μείνει χωρίς επενδυτές και κρουαζιερόπλοια appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα