Το Κρυονέρι αποκτά σιδηροδρομικό σταθμό, με δαπάνη 5,88 εκατ. ευρώ

Το Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ, στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής 10/6, ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης δύο σιδηροδρομικών έργων, συνολικού ύψους 9,78 εκατ. Πρόκειται για τα εξής:

-Κατασκευή σιδηροδρομικής στάσης στο Κρυονέρι Αττικής, προϋπολογισμού 5,88 εκατ. €. Το έργο, που είναι εγγεγραμμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αφορά στην κατασκευή στάσης μεταξύ των Σ.Σ. Δεκελείας και Αγίου Στεφάνο, στον σιδηροδρομικό άξονα ΠάτραΑθήναΘεσσαλονίκη

– Ειδομένη.

Προβλέπονται χώροι για την εξυπηρέτηση των επιβατών (Εκδοτήρια Εισιτηρίων, WC Επιβατών, WC Υπαλλήλων, Αποθηκευτικός χώρος) και μηχανολογικοί χώροι για την υποστήριξη της Στάσης και των Σιδηροδρομικών Συστημάτων.

-Κατασκευή τεχνικού άνω διάβασης στο Περιβόλι Δομοκού και σήμανση σιδηροδρομικών σταθμών και στάσεων στο τμήμα της γραμμής Τιθορέα – Δομοκός, προϋπολογισμού 3,9 εκατ. €.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» CEF (Connecting Europe Facility) 2014-2020, περιλαμβάνει την κατασκευή τεχνικού άνω διάβασης στη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα – Λιανοκλάδι  – Δομοκός, καθώς και τη σήμανση επτά σταθμών και στάσεων στο τμήμα της γραμμής Τιθορέα – Δομοκός.

The post Το Κρυονέρι αποκτά σιδηροδρομικό σταθμό, με δαπάνη 5,88 εκατ. ευρώ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα