Το 14,6% της εταιρείας διανομών STO Express εξαγόρασε η Alibaba

Στην εξαγορά του 14,6% της εταιρείας διανομής STO Express, με έδρα τη Σαγκάη, προχώρησε η Alibaba, αντί του ποσού των 4,66 δισ. γουάν (693 εκατ. δολ.).

Σύμφωνα με την STO Express, η συμφωνία θα υλοποιηθεί μέσω του μεγαλύτερου μετόχου της, Shanghai Deyin Investment Holding Co. Ltd., συστήνοντας δύο νέες θυγατρικές εταιρείες.

Η Alibabaθα επενδύσει

4,66 δισ. γουάν και θα κατέχει το 49% σε μία εκ των δύο θυγατρικών. Η θυγατρική αυτή θα κατέχει το 29,9% της STO Express και κατ ‘επέκταση η Alibaba θα κατέχει το 14,6%.

Η συμφωνία, που υπεγράφη στις 10 Μαρτίου, θα επιτρέψει σε Alibaba και STO Express να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στον μετασχηματισμό της κινεζικής εφοδιαστικής αλυσίδας, σε τομείς όπως η τεχνολογία, οι δυνατότητες παραλαβής και παράδοσης κατά το τελευταίο μίλι κ.ά.

Σύμφωνα με δήλωση της STO Express, με αυτή τη συμφωνία εταιρεία «θα μπορέσει να στοχεύσει σε περαιτέρω συνεργασίες σε τομείς που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία στην εφοδιαστική, την αποστολή δεμάτων και τα retail logistics».

Από την πλευρά της, η Alibaba επιβεβαίωσε ότι «αυτή η επένδυση αποτελεί ένα βήμα προς την κατεύθυνση της επιδίωξης του στόχου της 24ωρης παράδοσης οπουδήποτε στην Κίνα και των 72 ωρών σε παγκόσμιο επίπεδο».

The post Το 14,6% της εταιρείας διανομών STO Express εξαγόρασε η Alibaba appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα