Τήρηση της αρχής της αναλογίας μεταξύ αξίας ΙΧ και τελών κυκλοφορίας ζητεί ο υφ. Μεταφορών

Για την εφαρμογή του νέου ΚΟΚ, καθώς και τα κριτήρια καθορισμού των τελών κυκλοφορίας και το ενδεχόμενο σύνδεσής του ύψους τους με την αξία του οχήματος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM 104,9» ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης.

Όπως είπε, «συμβολίζουμε σε όλους ότι χωρίς πρόστιμα κάποιες παραβάσεις που είναι υπεύθυνες για πολύ σοβαρά τροχαία δυστυχήματα, όπως

το να μιλάς χωρίς τη χρήση ασύρματου ακουστικού στο κινητό τηλέφωνο, όπως το να κινείσαι χωρίς τη ζώνη ασφαλείας, όπως νέα παιδιά να χάνουν τη ζωή τους επειδή δεν φορούσαν κράνος και οδηγούσαν μία μοτοσυκλέτα, σε αυτές τις περιπτώσεις να αφαιρείται το δίπλωμα για να γίνεται συνετισμός αυτών των ανθρώπων».

«Πράγματι ο κόσμος έχει υποστεί ένα σοκ, όταν χωρίς να του παίρνεις ούτε ένα ευρώ, του αφαιρείς το δίπλωμα για 60 μέρες, όμως, αυτό το σοκ είναι εκπαιδευτικό, είναι ένα σοκ το οποίο επιβαλλόταν να έλθει στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης.

Αναφερόμενος στα κριτήρια καθορισμού των τελών κυκλοφορίας και το ενδεχόμενο σύνδεσής τους με την αξία του οχήματος, ο ίδιος είπε ότι «ως υπουργείο Μεταφορών το έχουμε προτείνει προς το ΥΠΟΙΚ που έχει την κύρια αρμοδιότητα.

Εμείς έχουμε μια συναρμοδιότητα, αλλά από τη γενική μας αρμοδιότητα και μία ηθική ευθύνη να κάνουμε τις προτάσεις μας προς την κατεύθυνση που εμείς ζητούμε, στο υπουργείο Οικονομικών».

«Το γενικό οικονομικό αποτέλεσμα της είσπραξης κάποιων τελών κυκλοφορίας», είπε ο υφυπουργός Μεταφορών, «μπορεί να μην διαταράσσεται ιδιαιτέρως από αυτό το οποίο προτείνουμε εμείς, μπορεί να γίνουν εσωτερικές αλλαγές, αλλά, πάντως, να τηρηθεί αυτή η αρχή της αναλογίας, που είναι μία δίκαιη αρχή μεταξύ αξίας αυτοκινήτου και τελών κυκλοφορίας».

The post Τήρηση της αρχής της αναλογίας μεταξύ αξίας ΙΧ και τελών κυκλοφορίας ζητεί ο υφ. Μεταφορών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα