Την παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών για τις εργασιακές συνθήκες στα ΚΤΕΛ ζήτησε η ΟΣΜΕ

Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στις εργασιακές συνθήκες των ΚΤΕΛ, όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΟΣΜΕ, «οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΛ απαλλαγμένοι από τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού ΚΤΕΛ (π.δ

246/2006), έχουν θέσει το σύνολο του προσωπικού υπό καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας και προσπαθούν να εκτελέσουν το δημόσιο έργο της συγκοινωνίας, παραβιάζοντας τους κανόνες που αφορούν το  αγαθό της οδικής ασφαλείας και της ασφαλούς μεταφοράς του επιβατικού κοινού.

Μέτοχοι οδηγοί μεταπηδούν από λεωφορείο σε λεωφορείο άλλων μετόχων, των οποίων το προσωπικό τελεί σε αναστολή σύμβασης, παραβιάζοντας όλα τα στάνταρ ασφάλειας και κάθε κανόνα της νομοθεσίας, με μοναδικό σκοπό την εκμετάλλευση, το μεγαλύτερο κέρδος και την απομάκρυνση για όσο  δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των εργαζόμενων, με εξαρτημένη σχέση εργασίας  από την επιχείρηση, των οποίων την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και μέρους των αποδοχών έχει αναλάβει το κράτος».

Η ΟΣΜΕ ερωτά – μεταξύ άλλων – τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών «έως πότε οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ θα τελούν υπό καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας;» και «έως την περάτωση της διαδικασίας, έγκρισης και κατάθεσης του νέου κανονισμού των ΚΤΕΛ, θα ισχύουν οι διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού ΚΤΕΛ (π.δ 246/2006);».

The post Την παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών για τις εργασιακές συνθήκες στα ΚΤΕΛ ζήτησε η ΟΣΜΕ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα