Θ. Ζηλιασκόπουλος: Στόχος να αναρριχηθεί η Ελλάδα στο top 10 του δείκτη Logistics Performance Index (LPI)

Την αναρρίχηση της Ελλάδας στο top 10 του παγκόσμιου δείκτη Logistics Performance Index (LPI) έθεσε ως στόχο ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Εφοδιαστικής, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος στη χθεσινή εκδήλωση για την παρουσίαση του

έργου FENIX.

Του Φώτη Φωτεινού

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη ενίσχυσης των συνδυασμένων μεταφορών, με επίκεντρο τα λιμάνια, τον σιδηρόδρομο και τα σύγχρονα εμπορευματικά κέντρα / οργανωμένους υποδοχείς.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης των εμπορευματικών κέντρων στη Φυλή, το στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη και των Θριασίου Ι και ΙΙ.

«Σήμερα η Τσεχία έχει 17 εμπορευματικά κέντρα και η Βουλγαρία 2 – 3», σχολίασε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Εφοδιαστικής, τονίζοντας τη σημασία της προώθησης των συνδυασμένων μεταφορών (λιμάνια – τρένο – φορτηγό) για την επίτευξη αποδοτικών εμπορευματικών «διαδρόμων».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα ψηφιοποίησης της εφοδιαστικής αλυσίδας, προαναγγέλλοντας αλλαγές και στον σχετικό νόμο.

Σημειώνεται ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ελλάδα, το 2018, καταλάμβανε την 42η θέση στο δείκτη Logistics Performance Index της Παγκόσμιας Τράπεζας, έναντι της 47ης θέσης το 2016 και 44ης το 2014.

Το 2018, η Ελλάδα υπολειπόταν χωρών, όπως η Ιταλία (19η), η Τσεχία (22η), η Πολωνία (28η) και η Ουγγαρία (31η). Στον αντίποδα, προηγούταν χωρών, όπως η Κύπρος (45η), η Τουρκία (47η) και η Ρουμανία (48η).

Το άρθρο Θ. Ζηλιασκόπουλος: Στόχος να αναρριχηθεί η Ελλάδα στο top 10 του δείκτη Logistics Performance Index (LPI) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα