Τέλος οι «ουρές» στην έξοδο της Αττικής Οδού προς την εθνική οδό. Στα 300 εκατ. η επέκταση της λεωφόρου Κύμης

Ήταν η πιο ώριμη από τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού και είναι η πρώτη που θα προκηρυχθεί και κατασκευαστεί.

Σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή η επέκταση της λεωφόρου Κύμης που θα συνδέει την Αττική Οδό με την εθνική οδό θα προκηρυχθεί εφέτος ως δημόσιο έργο, με προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ.

Η επέκταση της λεωφόρου Κύμης θα ξεκινά από τον ομώνυμο κόμβο της Αττικής Οδού και θα καταλήγει, μετά από 3,8 χλμ.,

στον κόμβο Καλυφτάκη της εθνικής οδού στην Κάτω Κηφισιά, προσφέροντας εναλλακτική δίοδο και συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση της κορεσμένης Αττικής Οδού και ιδίως του κόμβου της Μεταμόρφωσης.

Το έργο, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, θα περιλαμβάνει μία σήραγγα υπόγειας εξόρυξης και μία σήραγγα με τη μέθοδο cut and cover.

Για το έργο έχει ζητηθεί η ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να επιτευχθεί η ταχύτερη υλοποίησή του, έχει όμως εξασφαλιστεί η συγχρηματοδότηση του από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κάθε περίπτωση.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει περιλάβει το έργο της επέκτασης της λεωφόρου Κύμης, τόσο στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών (ΕΣΣΜ), όσο και -κυρίως- στο σχεδιασμό για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

The post Τέλος οι «ουρές» στην έξοδο της Αττικής Οδού προς την εθνική οδό. Στα 300 εκατ. η επέκταση της λεωφόρου Κύμης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα