Τέλος η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας σε δομές υγείας και κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας από τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 06:00 έως και τη M. Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 και ώρα 06:00, αναφέρονται στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στο νέο ΦΕΚ δεν περιλαμβάνεται πλέον η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,

όπως είχε ανακοινωθεί στις 14 Μαρτίου από το υπουργείο Υγείας, έπειτα από εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων. Αυτό σημαίνει ότι, από σήμερα και επίσημα, καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς και ισχύει μόνο σε δομές υγείας και κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας.

Ειδικότερα, για νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα και κέντρα αποκατάστασης προβλέπεται χρήση προστατευτικής μάσκας από το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες.

Όσον αφορά το ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό, παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή ΚΝ95) και η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια με δική τους δαπάνη.

Στην περίπτωση που το προσωπικό αυτό νοσήσει από COVID-19, για το χρονικό διάστημα ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης, υποχρεούται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία φορά την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήριο, με δική τους δαπάνη.

Μετά το πέρας ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης, το εν λόγω προσωπικό υποχρεούται στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου, δυο φορές την εβδομάδα με δική του δαπάνη.

Το άρθρο Τέλος η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα