«Τέλος» η συμφόρηση στα λιμάνια; Η λύση που παρουσίασε στην 86η ΔΕΘ η ομάδα μαθητών SCRAPS by FutureLab

Την 8η θέση στον κόσμο έλαβε η λύση για την ταχύτερη εκφόρτωση και φόρτωση εμπορευματοκιβωτίων της ομάδας μαθητών μαθητών SCRAPS by FutureLab, η οποία παρουσιάζεται στο περίπτερο του υπουργείου Ναυτιλίας στην 86η ΔΕΘ, το οποίο επισκέφθηκε και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη (φωτό).

“Θέλετε ν’ αυξήσετε την κίνηση στο λιμάνι σας κατά 20%;” ρωτά η ομάδα SCRAPS by FutureLab και προτείνει καινοτόμο

λύση για ταχύτερη εκφόρτωση και φόρτωση εμπορευματοκιβωτίων, που μπορεί να μειώσει έως και 30 ώρες το ταξίδι κάθε πλοίου.

“Τι σημαίνει αυτό; Τέρμα το μποτιλιάρισμα των πλοίων και περισσότερα κέρδη στον ιδιοκτήτη του λιμανιού και της ναυτιλιακής εταιρείας, λόγω του μικρότερου χρόνου παραμονής των πλοίων στο λιμάνι, που έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά περισσότερων προϊόντων και αγαθών ετησίως με τον ήδη υπάρχοντα στόλο (…).

Ο χρόνος που κερδίζουμε είναι 1-3 δευτερόλεπτα ανά container. Μπορεί να σκέφτεστε ότι ο χρόνος που κερδίζουμε είναι μηδαμινός, όμως τα 1-3 δευτερόλεπτα που κερδίζουμε είναι πολλά παραπάνω από ό,τι φαντάζεστε!

Το μεγαλύτερο εμπορικό πλοίο σήμερα έχει 24.000 containers και παίρνει περίπου τέσσερις μέρες για την πλήρη φόρτωση ή εκφόρτωση, τότε ο χρόνος που γλυτώνουμε είναι από 24.000-72.000 δευτερόλεπτα που αντιστοιχεί σε 7-20 ώρες.

Αυτός ο χρόνος είναι μόνο στη φόρτωση του πλοίου. Οπότε ο χρόνος μας διπλασιάζεται με την εκφόρτωση.

Επομένως ο συνολικός χρόνος που κερδίζουμε ξεπερνά κατά πολύ τη μία ολόκληρη ημέρα”, σημειώνουν οι μαθητές.

The post «Τέλος» η συμφόρηση στα λιμάνια; Η λύση που παρουσίασε στην 86η ΔΕΘ η ομάδα μαθητών SCRAPS by FutureLab appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέλος, 86η ΔΕΘ, SCRAPS, FutureLab,telos, 86i deth, SCRAPS, FutureLab