«Τεκτονικές αλλαγές» στα λιμάνια: Αποχώρησε από τον ΟΛΘ ο Σ. Θεοφάνης, νέος πρόεδρος ο Αθ. Λιάγκος από τον ΟΛΠ

«Τεκτονικές αλλαγές» στα λιμάνια. Ο ΟΛΘ ανακοίνωσε την αποχώρηση του κ. Σωτήρη Θεοφάνη από τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, με τον οποίο – το τελευταίο διάστημα – είχε σημειωθεί “διάσταση απόψεων”.

Του Φώτη Φωτεινού 

Επίσης, ο βασικός μέτοχος του Οργανισμού γνωστοποίησε ότι προτίθεται να προτείνει για τη θέση του εκτελεστικού προέδρου της εταιρείας τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο.

Ο νέος εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΛΘ,

Αθανάσιος Λιάγκος

Ο κ. Λιάγκος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ, εκπροσωπώντας το ΤΑΙΠΕΔ και το τελευταίο διάστημα είχε αναλάβει πιο κεντρικό ρόλο στην προώθηση του master plan του ΟΛΠ.

O νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Franco Nicola Cupolo

Αντίστοιχα, ο βασικός μέτοχος του ΟΛΘ προτείνει για τη θέση του δ/ντος συμβούλου, τον Ιταλό κ. Franco Nicola Cupolo, ο οποίος προέρχεται από την Contiship Italia Spa Business Units & Sales και το τελευταίο διάστημα εκτελούσε καθήκοντα γενικού επιχειρησιακού διευθυντή στον Οργανισμό.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΛΘ, «η συμβολή του κ. Θεοφάνη στην αναδιοργάνωση της ΟΛΘ Α.Ε., μετά την ανάληψη της διοίκησης της εταιρείας από την ιδιωτική επενδυτική κοινοπραξία υπήρξε καθοριστική, συμβάλλοντας ουσιαστικά στις προσπάθειες εξωστρέφειας, υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος και ανάδειξης του λιμένα σε κύρια λιμενική πύλη της Ν.Α. Ευρώπης.

Σε αναγνώριση της συμβολής του, ο βασικός μέτοχος της ΟΛΘ Α.Ε., η “SEGT Ltd”, προτίθεται να προτείνει τη συμμετοχή του κ. Θεοφάνη στο νέο Δ.Σ. της εταιρείας».

Από το 2018, ο ΟΛΘ ανήκει σε ιδιώτες

Η μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ συντελέστηκε τον Μάρτιο του 2018, με την κοινοπραξία South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) να καταβάλει 231,9 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του.

Η κοινοπραξία αποτελείται από το γερμανικό επενδυτικό κεφάλαιο Deutsche Invest Equity Partners (DIEP), τη θυγατρική της γαλλικής ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM, την Terminal Link και την Belterra Investments.

Σημειώνεται ότι πέρσι ο κύκλος εργασιών του ΟΛΘ έφτασε τα 68,98 εκατ. ευρώ, έναντι 58,53 εκατ. το 2018, ήτοι αύξηση 17,8%.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 0,3%, από 16,4 εκατ. το 2018, σε 16,45 εκατ. το 2019.

The post «Τεκτονικές αλλαγές» στα λιμάνια: Αποχώρησε από τον ΟΛΘ ο Σ. Θεοφάνης, νέος πρόεδρος ο Αθ. Λιάγκος από τον ΟΛΠ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα