Ταμείο Venture Capital για επενδύσεις 1 δισ. δολ. από τη συμμαχία των Renault-Nissan-Mitsubishi

Η συμμαχία των αυτοκινητοβιομηχανιών Renault-Nissan-Mitsubishi προχωρά στην έναρξη της Alliance Ventures, ενός νέου Venture Capital fund.

Στόχος του fund είναι οι επενδύσεις μέχρι και 1 δισ. δολαρίων, προκειμένου να στηριχθεί η «ανοιχτή καινοτομία» τα επόμενα πέντε χρόνια.

Κατά το πρώτο έτος, το ταμείο αναμένεται να επενδύσει ως και 200 εκατ. δολ.

σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και «ανοικτές» συμπράξεις καινοτομίας, με επιχειρηματίες τεχνολογίας που επικεντρώνονται στη νέα κινητικότητα, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης οχημάτων, των αυτόνομων συστημάτων, της συνδεσιμότητας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Με τις περαιτέρω ετήσιες επενδύσεις, η Alliance Ventures αναμένεται να καταστεί το μεγαλύτερο εταιρικό κεφάλαιο επιχειρηματικών κεφαλαίων στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά την περίοδο του Alliance 2022, του στρατηγικού μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ξεκίνησε πέρυσι από την συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi.

Ο Carlos Ghosn, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, δήλωσε «Η πρόθεση μας για ανοιχτή προσέγγιση της καινοτομίας, θα μας επιτρέψει να επενδύσουμε και να συνεργαστούμε με νεοσύστατες εταιρείες και επιχειρηματίες τεχνολογίας που θα επωφεληθούν από την παγκόσμια κλίμακα της Συμμαχίας.

Το νέο ταμείο αντικατοπτρίζει το πνεύμα συνεργασίας και επιχειρηματικότητας, όπως ακριβώς αυτό βρίσκεται στην καρδιά της Συμμαχίας».

Το νέο ταμείο προσφέρει στους δυνητικούς εταίρους πρόσβαση σε παγκόσμια κλίμακα, στο πεδίο εφαρμογών της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, η οποία πούλησε περισσότερα από 10 εκατ. οχήματα το 2017 μέσω 10 διαφορετικών εμπορικών σημάτων, με παρουσία σε όλες τις μεγάλες αγορές αυτοκινήτων.

Η Alliance Ventures θα επενδύσει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις για να φέρει νέες τεχνολογίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Συμμαχία, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια δίκαιη οικονομική απόδοση.

Το Ταμείο θα πραγματοποιήσει στρατηγικές επενδύσεις σε όλα τα στάδια των νεοφυών επιχειρήσεων και θα επωφεληθεί τόσο από τους νέους επιχειρηματίες του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, όσο και από τη δημιουργία νέων εταιρικών σχέσεων.

The post Ταμείο Venture Capital για επενδύσεις 1 δισ. δολ. από τη συμμαχία των Renault-Nissan-Mitsubishi appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα