Τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης υποδέχτηκαν το “πρώτο κύμα” διεθνών επιβατών. Video + φωτογραφίες

Το πρώτο «κύμα» διεθνών επιβατών υποδέχονται από χθες τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στελέχη του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και της Fraport Greece υποστηρίζουν ότι έχουν λάβει, κατόπιν των σχετικών οδηγιών της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και της εύρυθμης διακίνησης των επιβατών.

Ο υπουργός Τουρισμού στο αεροδρόμιο
της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης (στη φωτογραφία με την Διευθύντρια Marketing του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου), ο οποίος καλωσόρισε τους επιβάτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα και η Αθήνα είναι ένας ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός.

Από την πλευρά του, το αεροδρόμιο της Αθήνας επιφύλαξε ένα διαφορετικό «ζεστό καλωσόρισμα» στους ταξιδιώτες.

Mεταξύ 12.00 και 16:00, ο Φίλος ο Αθηναίος – η μασκότ του αεροδρομίου, πλέον με τη μάσκα του – αλλά και εργαζόμενοι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, υποδέχθηκαν τους επιβάτες, προσφέροντας ένα safety kit με τα απαραίτητα για ένα ασφαλές ταξίδι:

15 Ιουνίου 2020 #athensairport

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 – Μια ιδιαίτερα σημαντική και συμβολική μέρα για το αεροδρόμιο της Αθήνας! Ο Φίλος ο Αθηναίος, ο Pepper, ανθρώπινα αγάλματα – εκπρόσωποι των 5 ηπείρων – και εργαζόμενοι του αεροδρομίου, ήταν εκεί για να υποδεχθούν τους επιβάτες! Ο Φίλος ο Αθηναίος, πλέον με τη μάσκα του, πρόσφερε στους επιβάτες ένα safety kit με τα απαραίτητα για ένα ασφαλές ταξίδι: την υφασμάτινη μάσκα του αεροδρομίου με τα «Αυθεντικά Χαμόγελα» (AuTHENtic Smiles – μέσα στα οποία κρύβεται, με κεφαλαία γράμματα, η πόλη μας: ATHENS) και ένα ατομικό αντισηπτικό χεριώνΠαράλληλα, στις αναχωρήσεις και στις αφίξεις του αεροδρομίου, η καμπάνια του #athensairport “AuTHENtic Smiles”… «πήρε ζωή» και υποδέχτηκε τους επιβάτες, συμβολίζοντας το «ζωντάνεμα» του αεροδρομίου και της πόλης μας: ακίνητα, ανθρώπινα «αγάλματα» που, συμβολίζοντας ταξιδιώτες από τις 5 ηπείρους (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική και Ωκεανία), απέκτησαν ζωή και κίνηση καθώς οι επιβάτες περνούσαν από μπροστά τους.Από τη σημερινή ημέρα δε θα μπορούσε να λείπει ο Pepper, το ρομπότ του αεροδρομίου! Ο ρόλος του σημαντικός – να υπενθυμίζει στους επιβάτες, με το δικό του τρόπο, τα μέτρα ατομικής υγιεινής, για την προστασία όλων μας

Posted by Athens International Airport "Eleftherios Venizelos" on Monday, June 15, 2020

την υφασμάτινη μάσκα του αεροδρομίου με τα «Αυθεντικά Χαμόγελα» (AuTHENtic Smiles – μέσα στα οποία κρύβεται, με κεφαλαία γράμματα, η πόλη μας: ATHENS) και ένα ατομικό αντισηπτικό χεριών.

Παράλληλα, στις αναχωρήσεις και στις αφίξεις του αεροδρομίου, η καμπάνια του αεροδρομίου της Αθήνας “AuTHENtic Smiles”… «πήρε ζωή» και υποδέχτηκε τους επιβάτες, συμβολίζοντας το «ζωντάνεμα» του αεροδρομίου και της πόλης:

Ο υπουργός Τουρισμού στο ΔΑΑ

ακίνητα, ανθρώπινα «αγάλματα» που, συμβολίζοντας ταξιδιώτες από τις 5 ηπείρους (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική και Ωκεανία), απέκτησαν ζωή και κίνηση καθώς οι επιβάτες περνούσαν από μπροστά τους.

Τέλος, το ρομπότ του αεροδρομίου, ο Pepper, αποχαιρετώντας τους αναχωρούντες επιβάτες, υπενθύμισε με το δικό του «τρόπο» τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Τους χώρους υποδοχής και ελέγχου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» επιθεώρησε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, λίγο πριν από την άφιξη της πρώτης πτήσης από το εξωτερικό, μετά το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων.

Μαζί του ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι οποίοι υποδέχτηκαν τους επιβάτες της πτήσης που έφθασε από το Μόναχο, με την Aegean Airlines, στις 13.30.

Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι η υποδοχή της πρώτης πτήσης έγινε με αψίδα νερού, συμβολικά, καθώς αυτό είθισται να συμβαίνει κατά την υποδοχή μιας «παρθενικής» πτήσης.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, όλοι οι επιβάτες που έρχονται μέχρι τις 30 Ιουνίου θα υποβάλλονται σε τεστ ανίχνευσης για το νέο κορωνοϊό και στη συνέχεια θα μεταβαίνουν στον προορισμό τους.

Αναφορικά με το ξενοδοχείο κρουσμάτων, που δεν έχει ακόμη οριστεί στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Τουρισμού και ότι θα διευθετηθεί άμεσα, καθώς υπάρχουν εναλλακτικές.

Με το χαμόγελο «κρυμμένο» κάτω από τη μάσκα υποδέχτηκαν και οι συγγενείς τους επιβάτες της πτήσης από Μόναχο, οι οποίοι ήταν κυρίως Έλληνες που ήρθαν στην πατρίδα τους για δουλειές, διακοπές και για να δουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Από αριστερά: Η. Μαραγκάκης, Ν. Χαρδαλιάς

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, μας πήραν δείγμα σάλιου για εξέταση και μας άφησαν να φύγουμε για τον προορισμό μας», δήλωσε ο Μιχαήλ Ελευθεριάδης, επιβάτης του αεροσκάφους.

«Μας έγινε έλεγχος, δώσαμε τα πλήρη στοιχεία μας και μας είπαν ότι θα μας ειδοποιήσουν όταν βγουν τα αποτελέσματα», ανέφερε, από την πλευρά του, ο Ηλίας Τσίγγας, ένας ακόμη επιβάτης από το σύνολο των 160 ταξιδιωτών που έφθασαν στη Θεσσαλονίκη με την πτήση από Μόναχο.

«Τα όμορφα αεροδρόμια είναι τα αεροδρόμια που είναι γεμάτα με κόσμο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής Λειτουργιών των αεροδρομίων της Fraport- Greece Ηλίας Μαραγκάκης.

«Είμαστε έτοιμοι εδώ και δύο μήνες για να υποδεχτούμε επιβάτες και σήμερα υποδεχόμαστε τους πρώτους επιβάτες από διεθνή πτήση. Περιμένουμε και τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες να δούμε ακόμη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, όχι μόνο στα αεροδρόμιά μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκάκη, με την ολοκλήρων των έργων στο «Μακεδονία», που αναμένεται ως τις αρχές του επόμενου έτους, το αεροδρόμιο θα είναι σε θέση να υποδέχεται τουλάχιστον 14 εκατομμύρια επιβάτες, δηλαδή τον διπλάσιο αριθμό απ’ αυτόν που μπορούσε έως σήμερα.

Πως “ανοίγουν” τα αεροδρόμια

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) γνωστοποίησε τις νεότερες αεροπορικές οδηγίες (Notams) που ισχύουν για το διάστημα 15 έως 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με αυτές, έως τις 30 Ιουνίου παρατάθηκε η αναστολή όλων των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία, αλλά και η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών.

Για το αεροδρόμιο της Αθήνας, οι επιβάτες από Αλβανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Σουηδία θα υποβάλλονται όλοι σε τεστ. Αντίθετα, οι επιβάτες από τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς προορισμούς θα υποβάλλονται σε τυχαία δειγματοληπτικά τεστ.

Για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, διατηρείται η αναστολή πτήσεων εξωτερικού από εννέα χώρες (Αλβανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Σουηδία) και τεστ  προβλέπεται για όλους τους επιβάτες που φτάνουν στον αερολιμένα.

The post Τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης υποδέχτηκαν το “πρώτο κύμα” διεθνών επιβατών. Video + φωτογραφίες appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα