Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρ. Στεφανίδης για μη καταβολή εισφορών προς τον ΕΦΚΑ

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης, με την κατηγορία της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών και εργατικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μάλιστα, το ύψος της οφειλής ανέρχεται σε 2.349.409,33 ευρώ και συνδέεται με εισφορές που αφορούν τον Φεβρουάριο του 2017.

Ο κ. Στεφανίδης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

Μιλώντας στο thestival.gr ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ ανέφερε ότι από τη στιγμή που έφυγε από τον Οργανισμό το Δημόσιο του όφειλε και του οφείλει 130 εκατ. ευρώ. «Άμα τα είχε δώσει και ήταν συνεπές, δεν θα υπήρχε καμία οφειλή από τον ΟΑΣΘ», πρόσθεσε.

«Παρ’ όλα αυτά, για τον συγκεκριμένο μήνα είχα πληρώσει το 50% τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με το νόμο και έκανα συγχρόνως ένσταση για να δικαιολογηθώ, γιατί δεν μπορώ να πληρώσω ολόκληρη την οφειλή. Ακόμα δεν προσδιορίστηκε η ημερομηνία της εκδίκασης της ενστάσεως και ήρθαν χθες και με συνέλαβαν», κατέληξε.

The post Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρ. Στεφανίδης για μη καταβολή εισφορών προς τον ΕΦΚΑ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα