Συμφωνία ΑΠΑ – EASA για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Βάση Ερωτήσεων χειριστών αεροσκαφών (ECQB)

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA), Patrick Ky, και ο διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ), δρ. Χρήστος Τσίτουρας, υπέγραψαν συμφωνία για τη διαχείριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Βάσης Δεδομένων Ερωτήσεων (ECQB), στο περιθώριο του Συμβουλίου Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού, που έλαβε χώρα στην Κολωνία.

Η υπογραφή της συμφωνίας θεωρείται ορόσημο για τη διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων χειριστών αεροσκαφών από την ΑΠΑ, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του Ν. 4757/2020.

Να σημειωθεί ότι, η Ευρωπαϊκή

Κεντρική Βάση Δεδομένων Ερωτήσεων αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, που διασφαλίζει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ότι οι χειριστές αεροσκαφών διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η βάση δεδομένων τελεί υπό την ευθύνη του EASA, ενώ οι αρμόδιες εθνικές αρχές διατηρούν την αρμοδιότητα διεξαγωγής των εξετάσεων, κάνοντας χρήση της βάσης αυτής.

The post Συμφωνία ΑΠΑ – EASA για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Βάση Ερωτήσεων χειριστών αεροσκαφών (ECQB) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα