Στο «μικροσκόπιο» του αμερικανικού υπ. Μεταφορών η διαδικασία πιστοποίησης του Boeing 737 Max

Στο «μικροσκόπιο» του αμερικανικού υπουργείου Μεταφορών μπαίνει η διαδικασία έγκρισης των αεροσκαφών Boeing 737 Max από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών (FAA), σύμφωνα με αποκλειστική πληροφόρηση της « Wall Street Journal».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η έρευνα του αμερικανικού υπουργείου ξεκίνησε μετά το δυστύχημα της Lion Air, τον περασμένο Οκτώβριο, όπου έχασαν τη ζωή τους 189 άνθρωποι.

Επικεφαλής έχει τεθεί ο γενικός επιθεωρητής του

υπουργείου, ενώ σύμφωνα με της πηγές της WSJ έχει ζητηθεί από στελέχη των γραφείων της FAA να είναι διαθέσιμοι οι ηλεκτρονικοί φάκελοι από τη διαδικασία της έγκρισης.

Στόχος είναι να εξακριβωθεί εάν τηρήθηκαν τα πρότυπα σχεδιασμού και αν έγιναν επαρκείς τεχνικές αναλύσεις για την σωστή πιστοποίηση του συστήματος MCAS, σκοπός του οποίου είναι να αποτρέπει την απώλεια στήριξης αεροσκαφών.

Στο άκουσμα της είδησης αυτής τόσο η Boeing, όσο και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχολιασμό.

The post Στο «μικροσκόπιο» του αμερικανικού υπ. Μεταφορών η διαδικασία πιστοποίησης του Boeing 737 Max appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα