Στο “μικροσκόπιο” της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας η κατασκευή της σήραγγας Zheleznitsa στη Βουλγαρία

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας βρίσκεται βουλγαρική εταιρεία για πιθανή υπεξαίρεση, κατάχρηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» στην κατασκευή της οδικής σήραγγας Zheleznitsa στη Βουλγαρία.

Η κατασκευή της μεγαλύτερης οδικής σήραγγας της χώρας, η οποία δόθηκε στην κυκλοφορία τον περασμένο Φεβρουάριο, ανατέθηκε σε κοινοπραξία τριών εταιρειών από την Υπηρεσία Οδικών Υποδομών της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Το

έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ, με την κ/ξ να λαμβάνει περίπου 185 εκατ. λέβα (94,6 εκατ. ευρώ), εκ των οποίων το 85% χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια της ΕΕ.

Μετά από αίτημα της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Βουλγαρίας, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα, όπου μία εκ των εταιρειών της κ/ξ κρίθηκε ύποπτη για ποινικά αδικήματα, όπως υπεξαίρεση και κατάχρηση κεφαλαίων της ΕΕ και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».

Ο εισαγγελέας της ΕΕ ισχυρίζεται ότι η, υπό έρευνα, εταιρεία πραγματοποίησε μεταφορές χρημάτων άνω των 11 εκατ. λεβα σε πλήθος εικονικών εταιρειών, τα οποία με τη σειρά τους κατέληξαν άτομα με ποινικό μητρώο.

Μάλιστα, οι εταιρείες και τα άτομα αυτά σχετίζονται με έτερη έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για έργα σιδηροδρομικής υποδομής.

Σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Εθνικής Αστυνομίας της Βουλγαρίας και την Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία διενήργησε έρευνες σε 6 εταιρείες και 4 κατοικίες σε δύο βουλγαρικές συνοικίες για τη συγκέντρωση στοιχείων.

Το άρθρο Στο “μικροσκόπιο” της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας η κατασκευή της σήραγγας Zheleznitsa στη Βουλγαρία εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
sto-mikroskopio-tis-evropaikis-eisangelias-i-kataskevi-tis-sirangas-zheleznitsa-sti-voulgaria.htm
Τυχαία Θέματα
“μικροσκόπιο”, Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, Zheleznitsa, Βουλγαρία,“mikroskopio”, evropaikis eisangelias, Zheleznitsa, voulgaria