Στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο θα λύσουν τις διαφορές τους ελληνικό δημόσιο – Fraport Greece

Στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο θα λύσουν τις διαφορές τους ελληνικό δημόσιο – Fraport Greece.

Το ελληνικό δημόσιο και δη, το υπουργείο Μεταφορών προχώρησε σε πρόσληψη νομικού συμβούλου για την κατάθεση αίτησης υπαγωγής σε Διαιτησία (Request for Arbination), στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC), κατά της «Fraport Περιφερειακά Ελληνικά Αεροδρόμια της Ελλάδος Α Ανώνυμη Εταιρία» και «Fraport Περιφερειακά Ελληνικά Αεροδρόμια της Ελλάδος Β Ανώνυμη Εταιρία», δηλαδή της Fraport

Greece.

Η γερμανοελληνική κοινοπραξία αξίωνε 74,5 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο (60 εκατ., χωρίς ΦΠΑ), λόγω «ζημιών» που υπέστη από τα μεταβιβασθέντα περιουσιακά στοιχεία, ήτοι από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Με την ανάληψη της διαχείρισης των αεροδρομίων, η εταιρεία υποστήριξε ότι διαπίστωσε μια μερικώς «διαφορετική εικόνα», σε σχέση με εκείνη, όταν υπέβαλε τη δεσμευτική προσφορά, κάτι το οποίο απαίτησε ενέργειες αποκατάστασης (σπασμένοι σωλήνες, κτλ.) ή και περιουσιακά στοιχεία που τυχόν δεν υπήρχαν ή εξέλειπαν.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταφορών και η ΥΠΑ αμφισβήτησαν το ύψος της διεκδίκησης και μάλιστα, σε σημαντικό βαθμό, με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγηθεί στη διαδικασία της «Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών», η οποία επιδίκασε στη Fraport αποζημίωση 27,5 εκατ. (χωρίς ΦΠΑ), ωστόσο χωρίς τελική συμφωνία.

Β. Βεγ.

The post Στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο θα λύσουν τις διαφορές τους ελληνικό δημόσιο – Fraport Greece appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα