Στο 82% ο δείκτη πληρότητας της Turkish Airlines στο 8μηνο. Αυξήθηκε κατά 26% το cargo

Κατά 2,4% αυξήθηκε, τον περασμένο Αύγουστο, ο συνολικός αριθμός επιβατών της Turkish Airlines, φτάνοντας τα 7,6 εκατομμύρια, με τον εγχώριο δείκτη πληρότητα να ανέρχεται στο 86%.

Σύμφωνα με την τουρκική αεροπορική εταιρεία, τον Αύγουστο του 2018, ο συνολικός δείκτης πληρότητας βελτιώθηκε κατά 1,3 μονάδες, με ελάχιστη αύξηση 0,5% της χωρητικότητας (διαθέσιμες χιλιομετρικές θέσεις),

ενώ ο διεθνής δείκτης πληρότητας αυξήθηκε κατά 1,1 μονάδες σε 85,3% και ο εγχώριος δείκτης πληρότητας κατά 2,4 μονάδες σε 87,6%.

Εξαιρουμένων των επιβατών transit (από διεθνείς σε διεθνείς πτήσεις), η διεθνής επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 3,4%.

Κατά τον εξεταζόμενο μήνα, το εμπορευματικό φορτίο (cargo) και ταχυδρομείο που μεταφέρθηκε συνέχισε να ακολουθεί την τάση του διψήφιου αριθμού αύξησης και αυξήθηκε κατά 21%, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017.

Όπως τονίζεται, η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από την Βόρεια Αμερική που παρουσίασε αύξηση 32%, την Ευρώπη με αύξηση 24%, την Άπω Ανατολή με αύξηση 22% και τη Μέση Ανατολή με αύξηση 18%.

Επίσης, η Αφρική, η Άπω Ανατολή, οι Εγχώριες Πτήσεις της Τουρκίας και η Βόρεια Αμερική παρουσίασαν αύξηση of 3,1 μονάδες, 2.3 μονάδες, 2.2 μονάδες και 2.1 μονάδες, αντίστοιχα.

Η κίνηση στο 8μηνο

Στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου, η αύξηση της ζήτησης και του συνολικού αριθμού των επιβατών ήταν 12% και 13% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου χρόνου.

Ο συνολικός αριθμός των επιβατών έφθασε τα 51 εκατομμύρια.

Στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου, ο συνολικός δείκτης πληρότητας (Load Factor) βελτιώθηκε κατά 3,4 μονάδες φθάνοντας το 82%.

Ενώ ο διεθνής δείκτης πληρότητας αυξήθηκε κατά περίπου 4 μονάδες ξεπερνώντας το 81%, ο εγχώριος δείκτης πληρότητας αυξήθηκε κατά 2 μονάδες ξεπερνώντας το 85%, με αποτέλεσμα να καταγράφει το μεγαλύτερο δείκτη πληρότητας στην ιστορία της Turkish Airlines, στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου.

Εξαιρουμένων των επιβατών transit (από διεθνείς σε διεθνείς πτήσεις), η διεθνής επιβατική κίνηση αυξήθηκε σημαντικά κατά 16%.

Το εμπορευματικό φορτίο (cargo) και ταχυδρομείο που μεταφέρθηκε κατά τη διάρκεια των οκτώ μηνών αυξήθηκε κατά 26%, φτάνοντας τους 898 χιλιάδες τόνους.

The post Στο 82% ο δείκτη πληρότητας της Turkish Airlines στο 8μηνο. Αυξήθηκε κατά 26% το cargo appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα