Στις αστικές γραμμές που θα εξυπηρετούνται από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης εντάσσεται ο Λαγκαδάς

Στις γραμμές της αστικής συγκοινωνίας που θα εξυπηρετούν τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης αναμένεται να προστεθεί από τις 24 Απριλίου και η γραμμή 83 του ΟΑΣΘ «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη», η οποία θα εξυπηρετείται με 11 σύγχρονα λεωφορεία.

Συγκεκριμένα, θα εκτελούνται για τον Λαγκαδά πάνω από 150 δρομολόγια ημερησίως με 7 παραλλαγές συνολικά, με 11

λεωφορεία τις καθημερινές, που θα γίνουν 12 όταν υπάρξει σχολική λειτουργία.

Υπολείπεται η λειτουργία των δυο τελευταίων γραμμών του ΟΑΣΘ που θα αναλάβουν τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για το Ωραιόκαστρο και η γραμμή 9 «Νέος Σιδ. Σταθμός – Λαχαναγορά», που θα αναλάβουν άμεσα τα ΚΤΕΛ Κιλκίς.

«Στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) μελετάμε, εποπτεύουμε και κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για ποιοτική εξυπηρέτηση, ακόμη και μέσα στις απαγορεύσεις της μετακίνησης των πολιτών και της αναγκαστικής τήρησης αποστάσεων λόγω της κατάστασης της πανδημίας, καλλιεργώντας, όπως αναφέραμε, και την κουλτούρα του συνετού και υπεύθυνου πολίτη-χρήστη της αστικής συγκοινωνίας», σημειώνεται σε κοινή δήλωση του προέδρου Ι. Καλογερούδη και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕΘ Γιάννη Τόσκα.

Ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι «αξίζουν συγχαρητήρια στα ΚΤΕΛ που οργάνωσαν μέσα σε 2 μήνες και ήδη λειτουργούν με 120 νέα οχήματα αυτή την προσθήκη έργου συγκοινωνίας – παρακαταθήκης για το μέλλον της συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη, που αναμένει γενικότερες εξελίξεις και ανακατατάξεις, μολονότι σήμερα η επιβατική κίνηση, λόγω κορωνοϊού, εκτιμάται ότι συρρικνώθηκε σχεδόν κατά 85-90% το τελευταίο διάστημα και έφθασε να κινείται σε αριθμούς της τάξεως κάτω των 900.000 επιβατών τον τελευταίο μήνα».

The post Στις αστικές γραμμές που θα εξυπηρετούνται από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης εντάσσεται ο Λαγκαδάς appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα