Στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου το θερινό σχολείο L3Pilot για τις τελευταίες εξελίξεις στην αυτόνομη οδήγηση

Η ανάπτυξη και η αξιολόγηση των αυτονόμων οχημάτων, αλλά και οι εκτεταμένες δοκιμές αυτοματοποιημένων συστημάτων οδήγησης που ήδη πραγματοποιούνται στους ευρωπαϊκούς δρόμους θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων του Θερινού Σχολείου του ευρωπαϊκού έργου L3Pilot για την αυτόνομη οδήγηση.

Έχοντας λάβει υπόψιν τις παγκόσμιες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα του κορωνοϊού, το Θερινό Σχολείο, που ήταν προγραμματισμένο να λάβει χώρα στην Αθήνα, θα ανοίξει πλέον τις «πόρτες» του διαδικτυακά, την Τετάρτη 9 και Πέμπτη

10 Σεπτεμβρίου.

Ακαδημαϊκοί, ερευνητές, εκπρόσωποι του χώρου της έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων στο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στον κλάδο καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτόν τον ανοιχτό διάλογο που θα αναδείξει προκλήσεις και προοπτικές και θα παρουσιάσει πρόσφατες εργασίες σχετικές με πληθώρα ανοιχτών τεχνικών θεμάτων, τα οποία ερευνώνται στο πλαίσιο της ανάδειξης της αυτόνομης οδήγησης ως μια ασφαλή, εναλλακτική πραγματικότητα στους δρόμους του αύριο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σειρά ομιλιών σημαντικών εκπροσώπων της ερευνητικής κοινότητας, τόσο από τον ακαδημαϊκό χώρο όσο και από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, και να ενημερωθούν για τις εκτεταμένες πιλοτικές δοκιμές της αυτοματοποιημένης οδήγησης που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή υπό πραγματικές συνθήκες.

Ταυτόχρονα, θα παρουσιαστούν οι τελευταίες μεθοδολογίες αξιολόγησης των υποστηρικτικών τεχνολογιών, τόσο σε ελεγχόμενα η μη περιβάλλοντα (field trials) όσο και στο συνδυασμό τους, με δοκιμές σε περιβάλλον προσομοίωσης για τη μέγιστη κάλυψη των πιθανών συνθηκών που ένα αυτοματοποιημένο όχημα αναμένεται να συναντήσει.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου θα καλύψει τις εξής θεματικές ενότητες:

-Υποστηρικτικό πλαίσιο για την υλοποίηση της αυτόνομης οδήγησης

-Αυτόνομα συστήματα οδήγησης και μελέτη ανθρώπινων παραγόντων

-Διαχείριση δεδομένων που παράγουν τα αυτοματοποιημένα συστήματα οδήγησης

-Προβληματισμοί κυβερνοασφάλειας

-Πλαίσιο δοκιμών, ελέγχων και επικύρωσης συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Σημαντικό μέρος του Θερινού Σχολείου θα αποτελέσει και η παρουσίαση του πρόσφατου έργου ερευνητών και διδακτορικών φοιτητών με τη μορφή σύντομων, διαδοχικών, poster pitches.

Το Summer School πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου L3Pilot και διοργανώνεται από την ερευνητική ομάδα I-SENSE Group του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Περισσότερες πληροφορίες για το L3Pilot Summer School, τις θεματικές του, αλλά και την ατζέντα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στη ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση εδώ.

The post Στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου το θερινό σχολείο L3Pilot για τις τελευταίες εξελίξεις στην αυτόνομη οδήγηση appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα