Στις 7 Μαρτίου η ολοκλήρωση των έργων στο «Μακεδονία», σύμφωνα με δέσμευση του υπουργείου Μεταφορών

Οι εργασίες της διασταύρωσης των διαδρόμων 16-34 και 10-28 του αεροδρομίου «Μακεδονία», μετά από σχετική δέσμευση του υπουργείου Μεταφορών στη Fraport, θα ολοκληρωθούν στις 7 Μαρτίου 2018, με εντατικοποίηση των εργασιών.

Της Βάσως Βεγιάζη

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών θα είναι και πάλι δυνατή η χρήση του διαδρόμου 16-34.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Υποδομών, για την αναβάθμιση της αντοχής του χερσαίου τμήματος του διαδρόμου 10-28 του αεροδρομίου «Μακεδονία» και συγκεκριμένα για την ομαλή λειτουργία χρήσης του τροχοδρόμου F

αυτού μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών της διασταύρωσης των διαδρόμων 16-34 και 10-28 αυτού και σε ότι αφορά την Υπηρεσία, έχουν κατασκευαστεί έγκαιρα όλες οι προβλεπόμενες εργασίες, όπως απορρέουν από τη σύμβαση του έργου και τις εντολές της ΥΠΑ, προκειμένου να λειτουργήσει με ασφάλεια ο τροχόδρομος F ως διάδρομος.

Όπως υποστηρίζει η Γενική Γραμματεία, ενώ η έναρξη των εργασιών στη διασταύρωση των ως άνω διαδρόμων είχε προγραμματιστεί για τις 16/1/2017, αναβλήθηκε για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο μετά την 16/10/2017, κατόπιν αιτήματος της Fraport και των ξενοδόχων της περιοχής, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση.

Η ως άνω μετάθεση της προγραμματισμένης έναρξης των εργασιών στη διασταύρωση των διαδρόμων είχε σαν αποτέλεσμα την εκτέλεση αυτών κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο, όπου και εμφανίζονται προβλήματα ομίχλης στο αεροδρόμιο.

Οι εργασίες της διασταύρωσης των διαδρόμων 16-34 και 10-28 του αεροδρομίου, μετά από δέσμευση του υπουργού Υποδομών στη Fraport θα ολοκληρωθούν στις 7 Μαρτίου 2018, με εντατικοποίηση των εργασιών.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών θα είναι και πάλι δυνατή η χρήση του διαδρόμου 16-34.

The post Στις 7 Μαρτίου η ολοκλήρωση των έργων στο «Μακεδονία», σύμφωνα με δέσμευση του υπουργείου Μεταφορών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα