Στην εποχή των paperless εμπορευματικών μεταφορών (και) η Γερμανία

Η Γερμανία επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για paperless μεταφορές εμπορευμάτων, προσχωρώντας στο πρωτόκολλο e-CMR.

Της Βάσως Βεγιάζη

Να σημειωθεί ότι, η ψηφιακή εκδοχή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τη μεταφορά εμπορευμάτων (e-CMR), που τέθηκε σε ισχύ το 2011, αποτελείται σήμερα από 31 χώρες σε Ευρώπη και Ασία.

The EU’s most important transit country, Germany, takes a step further toward digitalisation by

acceding to e-CMR. How will this benefit goods transport in the EU? #TIR #eCMRhttps://t.co/iQzyAUjcle

— IRU (@the_IRU) January 13, 2022

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU), «η ένταξη της Γερμανίας, της σημαντικότερης χώρας διέλευσης στην ΕΕ, είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου για την περαιτέρω ψηφιοποίηση των εμπορευματικών μεταφορών, η οποία παραμένει βασική προτεραιότητα της IRU και των μελών της».

Μετά από απόφαση του γερμανικού Κοινοβουλίου το 2021, η κυβέρνηση κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα τη σχετική κοινοποίηση στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Το e-CMR θα επιτρέψει στον τομέα των logistics της Γερμανίας να παρέχει ακόμη πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πελάτες του, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Με την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, οι λύσεις που βασίζονται στο e-CMR μειώνουν το κόστος διαχείρισης, εξαλείφουν τις διοικητικές καθυστερήσεις, τις καθυστερήσεις τιμολόγησης και μειώνουν τις αποκλίσεις στα σημεία παράδοσης.

Το ψηφιακό πρότυπο θα ενισχύσει επίσης τη διαφάνεια και την ασφάλεια σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, παρέχοντας βελτιωμένη ακρίβεια δεδομένων για τον εντοπισμό αποστολών με πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις πληροφορίες παραλαβής και παράδοσης.

The post Στην εποχή των paperless εμπορευματικών μεταφορών (και) η Γερμανία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα