Στη διεξαγωγή μελέτης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελλάδα προχωρά η Κύπρος

Ξανά επί τάπητος τίθεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, καθώς το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εκπόνηση μελέτης.

Ειδικότερα, εξερχόμενη του κυπριακού Προεδρικού Μεγάρου, η υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου, δήλωσε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διεξαγωγή μελέτης από το υφυπουργείο Ναυτιλίας αναφορικά με τη θαλάσσια σύνδεση, την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας

και Κύπρου».

Όπως ανέφερε, «η δυνατότητα σύνδεσης ΕλλάδαςΚύπρου με πλοίο θεωρείται κάτι το ιδιαίτερα θετικό τόσο όσον αφορά στα άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως αεροφοβία, αλλά και για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Κύπρου».

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την κα Πηλείδου, «θα γίνει μελέτη με στόχο να εξευρεθεί το χρηματοδοτικό κενό που πιθανόν να δημιουργείται με μια τέτοια σύνδεση, ώστε να εξεταστεί εκ νέου από το Υπουργικό Συμβούλιο και να υποβληθεί επίσημο αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη σχετική χρηματοδότηση».

Αναφορικά με το πότε θα υπάρξει σχετικό αποτέλεσμα, η κα. Πηλείδου είπε ότι πρόκειται περί μακράς διαδικασίας αφού θα πρέπει να μελετηθεί το θέμα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Ιούλιο, τα μέλη μιας πρωτοβουλίας Κύπριων πολιτών ξεκίνησαν να μαζεύουν υπογραφές με αίτημα την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, αποσκοπώντας στο να χρησιμοποιηθεί ως μέσο άσκησης πίεσης προς τις κυβερνήσεις των δύο χωρών και να επανέλθει η σύνδεση, η οποία διακόπηκε πριν από 18 χρόνια.

The post Στη διεξαγωγή μελέτης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελλάδα προχωρά η Κύπρος appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα