Στα 9,4 εκατ. ευρώ ο οικονομικός αντίκτυπος της διήμερης απεργίας στην Brussels Airlines

Την πρώτη από τις δύο προγραμματισμένες για την τρέχουσα εβδομάδα απεργίες πραγματοποιούν οι πιλότοι της Brussels Airlines, θυγατρικής της Lufthansa, διαμαρτυρόμενοι για το μισθολογικό και τις συνθήκες εργασίας.

Ως αποτέλεσμα θα υπάρξουν ακυρώσεις περίπου του 75% των πτήσεων της βελγικής αεροπορικής.

Οι πιλότοι έχουν ανακοινώσει ότι θα απεργήσουν

14 και 16 Μαΐου, έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων με τη διεύθυνση της εταιρείας, οι οποίες απέβησαν άκαρπες.

Διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις, καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στα εργασιακά ωράρια και την προσωπική ζωή, καλύτερες εργασιακές προοπτικές και δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης.

Σημειωτέον, περίπου το 80% των εργαζομένων τάχθηκε υπέρ της απεργίας.

Από την πλευρά της, η Brussels Airlines εξέφρασε τη λύπη της για την τροπή που πήραν τα γεγονότα. Σημείωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα επηρεάσουν πάνω από 60.000 επιβάτες 557 πτήσεων προς και από τις Βρυξέλλες τις δύο αυτές ημέρες.

Ακόμη, ανέφερε ότι 54 πτήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και 60 την Τετάρτη με το ενδεχόμενο προσθήκης και άλλων πτήσεων στη διάρκεια της ημέρας.

Τέλος, εκτιμάται ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της διήμερης απεργίας στην Brussels Airlines υπολογίζεται στα 4,7 εκατ. ευρώ ημερησίως (περίπου 9,4 εκατ. ευρώ συνολικά), καθώς θα πρέπει να καταβληθούν αποζημιώσεις στους επιβάτες που επηρεάζονται.

The post Στα 9,4 εκατ. ευρώ ο οικονομικός αντίκτυπος της διήμερης απεργίας στην Brussels Airlines appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα