Σημαντική ευκαιρία για τα ταξί: Το Ταμείο Ανάκαμψης ενέκρινε 40 εκατ. για ηλεκτρικά ταξί

Στα 3,35 δισ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός των 55 έργων, τα οποία εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μετά από έγκριση του αρμόδιου για το Πρόγραμμα Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις εντάξεις των έργων να αυξάνονται διαρκώς.

Υπενθυμίζεται πως 48 έργα, ύψους 2,76 δισ. ευρώ, έχουν, ήδη, ενταχθεί

και ανακοινωθεί σε δύο χρονικές φάσεις.

Τα 12 πρώτα (1,42 δισ. ευρώ) τον Ιούλιο του 2021 και τα υπόλοιπα 36 έργα (1,34 δισ. ευρώ) τον Οκτώβριο του 2021.

Μετά από την παρούσα τρίτη δέσμη, ο συνολικός προϋπολογισμός των 103 έργων που θα υλοποιηθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης υπερβαίνει τα 6 δισ. ευρώ.

Μεταξύ των έργων που εντάχτηκαν είναι τα «πράσινα» ΤΑΞΙ. Η δαπάνη αφορά την αντικατάσταση παλαιών, ρυπογόνων οχημάτων ΤΑΞΙ, με νέα, αμιγώς ηλεκτρικά, μηδενικών εκπομπών, με εγκεκριμένα κονδύλια 40,01 εκατ. ευρώ.

Στην Ελλάδα, σήμερα, ο μέσος όρος ηλικίας των ταξί είναι 13 έτη, κάτι που σημαίνει πως οχήματα με χιλιάδες ή εκατομμύρια χιλιόμετρα επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, εάν αύριο κάθε νέο ταξί στην Αττική έπρεπε να ήταν ηλεκτρικό, θα μειώνονταν ετησίως οι εκπομπές αερίων κατά περίπου 226.000 τόνους CO2.

The post Σημαντική ευκαιρία για τα ταξί: Το Ταμείο Ανάκαμψης ενέκρινε 40 εκατ. για ηλεκτρικά ταξί appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα