Σε συμφωνία με τα συνδικάτα στην Ιταλία προχώρησε η Amazon

Σε συμφωνία με τα ιταλικά συνδικάτα, για περισσότερη συνεργασία σε θέματα δραστηριοποίησης του κολοσσού του διαδικτυακού εμπορίου στη χώρα, προχώρησε η Amazon.com.

Η συμφωνία-πλαίσιο, όπως αναφέρει το Reuters, επήλθε αμέσως μετά την είδηση ότι μια ομάδα Καναδών εργαζομένων επιδιώκουν να οργανωθούν συνδικαλιστικά, καθώς η Amazon συνεχίζει να δέχεται τη δυσαρέσκεια από ομάδες εργαζομένων

στις αποθήκες που λειτουργεί.

Ωστόσο, σε παγκόσμιο επίπεδο, η Amazon εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις, όπως το κλείσιμο αποθηκών -κάτι το οποίο προέτρεψαν τα εργατικά συνδικάτα στη Γαλλία- κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Όσον αφορά στην Ιταλία, σύμφωνα με τη συμφωνία που υπεγράφη, η Amazon Italia συμφώνησε να διαβουλευτεί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για θέματα όπως τα νέα ανοίγματα αποθηκευτικών χώρων, η πλήρωση νέων θέσεων εργασίας κ.ά.

Νωρίτερα εφέτος, οι εργαζόμενοι της Amazon στην Ιταλία πραγματοποίησαν απεργία υπέρ των αιτημάτων των οδηγών παραδόσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι, η Amazon έχει επενδύσει πάνω από 6 δισ. ευρώ στην Ιταλία τα τελευταία 10 χρόνια και έχει «ανοίξει» 12.500 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Β. Βεγιάζη

The post Σε συμφωνία με τα συνδικάτα στην Ιταλία προχώρησε η Amazon appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα