Σε απολύσεις 3.000 – 3.500 εργαζομένων προσανατολίζεται η Tesla

Στην περικοπή εργαζομένων πλήρους απασχόλησης σχεδιάζει να προχωρήσει η Tesla, σε μια προσπάθεια περιστολής των δαπανών της, σύμφωνα με επιστολή προς τους εργαζομένους της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η μείωση προσωπικού θα φτάσει το 7% επηρεάζοντας περί τα 3.000-3.500 άτομα, γεγονός που ακολουθείται από ένα επίσης «κούρεμα» προσωπικού 9% στα μέσα του 2017.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Musk, ο αριθμός εργαζομένων της Tesla

τον περασμένο Οκτώβριο ανερχόταν στις 45.000 και το 2017 στις 37.500.

Στο ενημερωτικό σημείωμα προς τους υπαλλήλους της Tesla, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, αναφέρει ότι «η Tesla θα χρειαστεί να κάνει αυτές τις περικοπές, ενώ θα αυξήσει το ρυθμό παραγωγής του Model 3 και θα κάνει πολλές βελτιώσεις στη διαδικασία παραγωγής τους επόμενους μήνες».

«Ο υψηλότερος όγκος παραγωγής και οι βελτιώσεις στον σχεδιασμό της παραγωγής είναι κρίσιμα στοιχεία για να πετύχει η Tesla τις οικονομίες κλίμακας που χρειάζεται για να κατασκευάσει το Model 3 με τη στάνταρτ αυτονομία (220 μίλια) και το στάνταρ εσωτερικό στα $35 χιλ. και να συνεχίσει να είναι μια βιώσιμη εταιρεία», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι, Νοέμβριο του 2017, η Tesla έκανε τα αποκαλυπτήρια του πρώτου ηλεκτρικού φορτηγού, του «Tesla Semi», με τον Musk να δηλώνει ότι επιθυμία του είναι να δώσει ένα σκληρό χτύπημα στα βενζινοκίνητα οχήματα.

The post Σε απολύσεις 3.000 – 3.500 εργαζομένων προσανατολίζεται η Tesla appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα