Σε αποκλειστικές συζητήσεις για την απόκτηση της La Méridionale η CMA CGM

Ο γαλλικός όμιλος CMA CGM βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις με τον όμιλο STEF για την απόκτηση του 100% της La Méridionale, μιας μικτής ναυτιλιακής εταιρείας εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών με έδρα τη Μασσαλία.

«Με αυτή την εξαγορά, ο όμιλος CMA CGM επιθυμεί να συνεχίσει την ανάπτυξή του στη Μεσόγειο, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση του λιμανιού της Μασσαλίας και της γαλλικής ναυτιλιακής βιομηχανίας», ανέφερε η εταιρεία

ανακοινώνοντας τις συνομιλίες.

Μάλιστα, η CMA CGM πρόσθεσε ότι θέλει να αποκαταστήσει τις προοπτικές ανάπτυξης της La Méridionale.

Για να γίνει αυτό, ο γαλλικός όμιλος σχεδιάζει να δημιουργήσει εμπορικές συμπληρωματικές υπηρεσίες στη Γαλλία και διεθνώς, ιδιαίτερα στο κομμάτι των RO-RO προς Μαρόκο, διατηρώντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας των Γάλλων ναυτικών στα πλοία της. Επίσης, θα επενδύσει στον στόλο και την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλιακής εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι, η La Méridionale δημιουργήθηκε το 1931, εκτελεί καθημερινές μεταφορές εμπορευμάτων και επιβατών μεταξύ Κορσικής – Γαλλίας, με έως και 13 διελεύσεις την εβδομάδα. Επίσης, πραγματοποιεί εβδομαδιαία δρομολόγια μεταξύ Μασσαλίας και Μαρόκου. Απασχολεί σχεδόν 600 εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων 490 ναυτικών και διαθέτει 4 επιβατικά/οχηματαγωγά πλοία (Pelagos, Kalliste, Piana και Girolata).

Το άρθρο Σε αποκλειστικές συζητήσεις για την απόκτηση της La Méridionale η CMA CGM εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα