Προβλέψεις 1,22 εκατ. για επισφαλείς απαιτήσεις από τη ΠΑΕΓΑΕ, λόγω του εξεταζόμενου σκανδάλου με τις ποσότητες καπνού

Αυξημένες προβλέψεις, ύψους 1,22 εκατ. ευρώ, οι οποίες αφορούν την οικονομική χρήση του 2016 έλαβε η ΠΑΕΓΑΕ.

Οι προβλέψεις αφορούν δυο επιχειρήσεις – πελάτες, κατά των οποίων έχουν ασκηθεί νομικές ενέργειες.

Του Φώτη Φωτεινού

Μάλιστα, για την επιχείρηση, που από τον έλεγχο της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου της μητρικής εταιρείας (Εθνική Τράπεζα) εντοπίστηκαν αξιόποινες πράξεις, ο φάκελος διαβιβάστηκε στη δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος που διενήργησε, κατόπιν καταγγελίας, η Εθνική Τράπεζα

στη ΠΑΕΓΑΕ απέδειξε ότι έλειπαν, από τις αποθήκες, ποσότητες καπνού συγκεκριμένης εταιρείας, για τις οποίες, όμως, είχαν εκδοθεί τίτλοι αποθήκευσης.

Η εμπορική εταιρεία αποθήκευε στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕΓΑΕ ποσότητες καπνού και ζητούσε την έκδοση τίτλων αποθήκευσης, τους οποίους εν συνεχεία προσκόμιζε στην Deutsche Bank, ως εγγύηση για τη λήψη βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης.

Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι ποσότητες καπνού, που ήταν αποθηκευμένες στις εγκαταστάσεις, δεν αντιστοιχούσαν στους τίτλους αποθήκευσης που είχαν εκδοθεί. Η διαφορά ξεπερνούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά εκατ. ευρώ.

Ως αποτέλεσμα, η Εθνική άλλαξε το Δ.Σ. της θυγατρικής της και προσέλαβε εξειδικευμένο σύμβουλο, ο οποίος εκπόνησε μελέτη επικαιροποίησης για όλες τις διαδικασίες λειτουργίας της ΠΑΕΓΑΕ.

Πέρσι, η εταιρεία σημείωσε κύκλο εργασιών 14,5 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 8,1% και κέρδη προ φόρων 1,5 εκατ.

Η ΠΑΕΓΑΕ διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σε δύο περιοχές:

-Στη Μαγούλα Αττικής: 105.000 m2 στεγασμένων και 600.000 m2 διαμορφωμένων υπαίθριων αποθηκευτικών χώρων σε 1.100.000 m2 γηπέδου.

-Στη Σίνδο Θεσσαλονίκης: 17.500 m2 στεγασμένων και 20.000 m2 διαμορφωμένων υπαίθριων αποθηκευτικών χώρων σε 60.000 m2 γηπέδου.

Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν χώρους τελωνειακής αποταμίευσης και φορολογικών αποθηκών. Η εγκατάσταση της Μαγούλας αποτελεί τη μεγαλύτερη ενιαία εγκατάσταση logistics στον ελλαδικό χώρο, τόσο από πλευράς στεγασμένων χώρων, όσο και γηπέδου.

The post Προβλέψεις 1,22 εκατ. για επισφαλείς απαιτήσεις από τη ΠΑΕΓΑΕ, λόγω του εξεταζόμενου σκανδάλου με τις ποσότητες καπνού appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα