Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού οργανισμού ECTRI ο Ευ. Μπεκιάρης του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού οργανισμού που εκπροσωπεί τα Ευρωπαϊκά Ινστιτούτα Έρευνας στις μεταφορές, ECTRI (European Conference of Transport Research Institutes), εξελέγη ο διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Ευάγγελος Μπεκιάρης, με 18 ψήφους έναντι 9 του Γάλλου ομολόγου.

Ο ECTRI συμπεριλαμβάνει 28 Ινστιτούτα Έρευνας στις μεταφορές από 21 κράτη-μέλη της ΕΕ και μόλις γιόρτασε τα 15 έτη λειτουργίας του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκλογή του Δρ. Μπεκιάρη στην προεδρία του αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της υψηλής αριστείας, του

επαγγελματισμού και της τεχνογνωσίας αλλά και της αναγνωρισιμότητας του έργου του ΙΜΕΤ (Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Υπενθυμίζεται ότι, το ΙΜΕΤ είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ταυτόχρονα, η εκλογή του Δρ. Μπεκιάρη αναμένεται να βοηθήσει στην ακόμη πιο ευρεία συμμετοχή του ερευνητικού ιστού της χώρας μας σε ερευνητικές πρωτοβουλίες της ΕΕ και στην προβολή των ελληνικών θέσεων κι επιτευγμάτων στην Έρευνα για τις μεταφορές, ειδικότερα μάλιστα εν όψει του επερχόμενου νέου Ευρωπαϊκού Πλαισίου Έρευνας 2021-2027 (Horizon Europe-HE).

The post Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού οργανισμού ECTRI ο Ευ. Μπεκιάρης του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα