Πριν τις εκλογές, η Ιταλίδα πρωθυπουργός στην Ελλάδα με «ατζέντα» και τη Hellenic Train

Την Ελλάδα θα επισκεφθεί πριν από τις εκλογές η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni, σύμφωνα με δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Η επίσκεψη της Ιταλίδας πρωθυπουργού θα έχει ως αντικείμενο και τους ελληνικούς σιδηροδρόμους και τη Hellenic Train.

«Κάλεσα

την Ιταλίδα Πρωθυπουργό, την κα. Giorgia Meloni, να επισκεφθεί την Αθήνα πριν από τις εκλογές, για να συζητήσουμε όλη την ατζέντα των διμερών μας θεμάτων. Απεδέχθη με χαρά.

Στα πλαίσια αυτής της συζήτησης θα μπορέσουμε να εξειδικεύσουμε τις προτάσεις μας για τους δημοσιονομικούς κανόνες. Είμαστε πολύ κοντά με την Ιταλία στα ζητήματα αυτά.

Να συζητήσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του προσφυγικού – μεταναστευτικού, διότι και η Ιταλία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή και θα έλεγα ότι και αυτή είναι θύμα των διακινητών που εργαλειοποιούν ανθρώπινες ζωές και μεταφέρουν στην κεντρική Μεσόγειο κατατρεγμένους ανθρώπους από τη Λιβύη και από την Τυνησία στις ιταλικές ακτές.

Και, μιας και με ρωτήσατε, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και τον τρόπο με τον οποίον η Ιταλική Κυβέρνηση, μέσω της Trenitalia, θα μπορεί να υποστηρίξει με πιο ενεργό και με πιο ουσιαστικό τρόπο την επανεκκίνηση των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Όπως γνωρίζετε, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει πουληθεί ουσιαστικά στην ιταλική κρατική εταιρεία, έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ, το 2018.

Έχουμε όμως τη δυνατότητα, πιστεύω, να χαράξουμε από κοινού ένα νέο μέλλον για τους σιδηρoδρόμους μας, όπου η μεν ιταλική εταιρεία θα επενδύσει περισσότερο σε αξιόπιστα και ακόμα πιο ασφαλή και γρήγορα τρένα και εμείς θα κάνουμε τη δουλειά την οποία πρέπει να κάνουμε -όπως έχω ήδη πει- για να επενδύσουμε περισσότερο στο δίκτυό μας, στην ασφάλειά του και στην ενδεχόμενη επέκτασή του», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Το άρθρο Πριν τις εκλογές, η Ιταλίδα πρωθυπουργός στην Ελλάδα με «ατζέντα» και τη Hellenic Train εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα