“Πράσινο” Κομισιόν σε κρατική ενίσχυση 95,3 εκατ. ευρώ υπέρ της TAROM για την αναδιάρθρωσή της

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τα σχέδια της Ρουμανίας να χορηγήσει στην κρατική αεροπορική εταιρεία TAROM ενίσχυση αναδιάρθρωσης ύψους έως 95,3 εκατ. ευρώ (473,69 εκατ. RON).

Το μέτρο θα επιτρέψει στον αερομεταφορέα να αποκαταστήσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού.

Το ιστορικό της
αναδιάρθρωσης

Στις 28 Μαΐου 2021, η Ρουμανία κοινοποίησε στην Κομισιόν σχέδιο για την αναδιάρθρωση της TAROM. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης καθορίζει μια δέσμη μέτρων για τον εξορθολογισμό των εργασιών της TAROM, την ανανέωση του γηρασμένου στόλου της και τη μείωση του κόστους.

Τον Ιούλιο του 2021, η Κομισιόν ξεκίνησε μια εις βάθος έρευνα για να αξιολογήσει εάν τα ρουμανικά μέτρα αναδιάρθρωσης υπέρ της TAROM θα ήταν σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Κατά τη διάρκεια της σε έρευνας, η Ρουμανία επικαιροποίησε το σχέδιο αναδιάρθρωσης για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που εκφράστηκαν στην απόφαση κίνησης της διαδικασίας.

Τα κοινοποιηθέντα μέτρα αναδιάρθρωσης περιλαμβάνουν πλέον:

διαγραφή χρέους περίπου 49,53 εκατ. ευρώ (246,19 εκατ. RON) που αντιστοιχεί στο ποσό της ενίσχυσης διάσωσης, που εγκρίθηκε από την Κομισιόν τον Φεβρουάριο του 2020, συν τους τόκους καιεισφορά κεφαλαίου περίπου 45,77 εκατ. ευρώ (227,50 εκατ. RON).

Το άρθρο “Πράσινο” Κομισιόν σε κρατική ενίσχυση 95,3 εκατ. ευρώ υπέρ της TAROM για την αναδιάρθρωσή της εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
prasino-komision-se-kratiki-enischysi-953-ekat-evro-stin-tarom-gia-tin-anadiarthrosi-tis.htm
Τυχαία Θέματα