“Πράσινες” αποθήκες 400.000 τ.μ. από την DHL Supply Chain σε βασικές αγορές της Ευρώπης

Οι εμπειρογνώμονες ακινήτων της DHL Supply Chain ανέπτυξαν ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων, συνολικής έκτασης 400.000 τ.μ., απαλλαγμένες από εκπομπές άνθρακα για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των πελατών της σε έξι Ευρωπαϊκές αγορές κατηγορίας «Tier 1».

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Οι εν λόγω αποθηκευτικοί χώροι βρίσκονται σε κεντρικές logistics περιοχές, ενώ όλες θα επωφελούνται από την συνδεσιμότητα πολλαπλών μεταφορών,

σχεδιασμένη για να εξυπηρετεί πελάτες σε διαφορετικούς τομείς

Όλα τα κτίρια θα διαθέτουν σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές, ώστε να καταστούν βασικά hub για την εφοδιαστική αλυσίδα της DHL και τους εγχώριους και διεθνείς πελάτες της.

Οι 14 αποθήκες, που κατασκευάζονται σε 10 τοποθεσίες, βρίσκονται σε μεγάλες αγορές logistics στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, την Ιταλία και την Πολωνία.

Όλα τα κτίρια θα πληρούν βασικά κριτήρια βιωσιμότητας, όπως το BREEAM Excellent και το EPC A, θα συμμορφώνονται με την ταξινόμηση της ΕΕ και θα υποβάλλονται σε αξιολόγηση Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM).

«Η ανάπτυξη 400.000 τ.μ αποθηκών απαλλαγμένων από τις εκπομπές άνθρακα είναι ένα σημαντικό στρατηγικό βήμα, καθώς στοχεύουμε να καλύψουμε την αυξανόμενη ζήτηση των πελατών μας για περισσότερο βιώσιμους χώρους αποθήκης σε στρατηγικές αγορές. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία που αναπτύσσουμε στηρίζονται σε εξαιρετικά θεμελιώδη στοιχεία, είτε πρόκειται για βιωσιμότητα, ψηφιοποίηση, τοποθεσία, δημογραφικά στοιχεία ή μονιμότητα.

Η συνδεσιμότητα ή η γειτνίαση με βασικές αγορές πωλήσεων μάς βοηθούν να βελτιώσουμε τους χρόνους παράδοσης για τους πελάτες μας, ενώ η προσεκτική παρακολούθηση των γύρω κοινωνικών παραγόντων και των κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιούμαστε μάς βοηθά να δημιουργήσουμε ελκυστικές θέσεις εργασίας και να μας εξασφαλίσει πρόσβαση σε ικανό εργατικό δυναμικό. Αυτοί οι παράγοντες βοηθούν εμάς και τους πελάτες μας να είμαστε ακόμη πιο επιτυχημένοι και να οδηγήσουμε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον», σχολίασε ο Hendrik Venter, διευθύνων σύμβουλος της DHL Supply Chain EMEA.

Έως το α’ τρίμηνο του 2024 η ολοκλήρωσή τους

Για το πρώτο κομμάτι αυτού του portforlio αποθηκευτικών χώρων 400.000 τ.μ., η DHL Supply Chain έχει ήδη βρει επενδυτή και στρατηγικό εταίρο. Η Allianz Real Estate, ενεργώντας για λογαριασμό πολλών εταιρειών του ομίλου Allianz, και η DHL Supply Chain έχουν συνάψει συμφωνία πώλησης του 50% του χαρτοφυλακίου.

Οι αποθήκες που πρόκειται να ολοκληρωθούν μεταξύ α’ τριμήνου του 2023 και α’ τριμήνου του 2024, θα αντιπροσωπεύουν μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές στον τομέα των logistics της Allianz Real Estate, όσον αφορά την ακαθάριστη εκμισθώσιμη έκταση, μέχρι σήμερα, καθώς συνολικά οι εγκαταστάσεις θα καλύπτουν πάνω από 200.000 τ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η DHL Supply Chain θα καταλάβει τουλάχιστον το 85% των εγκαταστάσεων που αναπτύχθηκαν για την Allianz Real Estate σε μακροχρόνιες μισθώσεις μετά την ολοκλήρωσή τους.

Το άρθρο “Πράσινες” αποθήκες 400.000 τ.μ. από την DHL Supply Chain σε βασικές αγορές της Ευρώπης εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα