Πότε αναμένεται η πλήρης ανάκαμψη των αεροδρομίων; Tο 2025 εκτιμά το ACI Europe

Τις νεότερες προβλέψεις για την πλήρη ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αεροδρομίων έδωσε στη δημοσιότητα το ACI Europe.

Της Βάσως Βεγιάζη 

Το ACI EUROPE προβλέπει ότι η εφετινή επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της Ευρώπης θα είναι μειωμένη κατά 60% σε σχέση με το 2019, κατά 32% το 2022, κατά 15% το 2023 και κατά 5% το 2024. Ανάκαμψη θα επιτευχθεί το 2025, με οριακή αύξηση 1%, σε σχέση με το 2019 (βασικό σενάριο).

Ο Olivier Jankovec, Γενικός Διευθυντής του ACI EUROPE, σχολίασε τα ακόλουθα για τις νέες προβλέψεις: «Η

πλήρης αποκατάσταση των παγκόσμιων ταξιδιών χωρίς περιορισμούς παραμένει πολύ μακριά και φαίνεται ότι θα είναι μια άνιση και ασταθής διαδικασία – που εξαρτάται από την περαιτέρω πρόοδο στον εμβολιασμό και την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης».

Η εικόνα του 2021, -60% η κίνηση σε σχέση με το 2019

Η επικαιροποιημένη πρόβλεψη του ACI EUROPE δείχνει έναν σταδιακό ρυθμό ανάκαμψης της επιβατικής κίνησης, εξαιτίας του ανοίγματος της υπερατλαντικής αγοράς στους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, καθώς και της σταδιακής χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών σε άλλες μεγάλες αγορές, ιδίως στην Ασία.

Τα αεροδρόμια της Ευρώπης έχουν χάσει 1,26 δισεκατομμύρια επιβάτες μέχρι στιγμής εφέτος (-62%), σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία (2019).

Ωστόσο, η εικόνα δεν είναι ενιαία σε όλη την Ευρώπη. Για παράδειγμα, στο τρίτο τρίμηνο του έτους, τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου (-71%), της Ιρλανδίας (-68%) και της Φινλανδίας (-78%) παρουσίασαν χαμηλή απόδοση, ενώ τα αεροδρόμια σε Τουρκία και Ρωσία πολύ καλύτερες επιδόσεις.

The post Πότε αναμένεται η πλήρης ανάκαμψη των αεροδρομίων; Tο 2025 εκτιμά το ACI Europe appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα