Ποσό 100 εκατ. ευρώ διεκδικεί η ΠΑΕΓΑΕ από την Εθνική Ασφαλιστική

Ποσό 100 εκατ. ευρώ διεκδικεί η Προνομιούχος Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος (ΠΑΕΓΑΕ), εταιρεία που είναι 100% θυγατρική τηςΕθνικής Τράπεζας, από την επίσης θυγατρική εταιρεία

της Εθνικής Τράπεζας, την Εθνική Ασφαλιστική.

Το παραπάνω ποσό διεκδικείται, ως αποζημίωση, στο πλαίσιο ασφαλιστικής κάλυψης που η τελευταία είχε συνάψει για ζημιά και αποζημιωτική ευθύνη της εταιρείας έναντι δανειστών, το ύψος της οποίας μπορεί να φτάσει έως και τα 228 εκατ. ευρώ.

Η εναγόμενη, δηλαδή η Εθνική Ασφαλιστική, σημειώνει η ΠΑΕΓΑΕ στην αγωγή της ,«παρόλο που έχει ενημερωθεί από πλευράς μας σχετικά με το ζημιογόνο γεγονός και την εξέλιξη της υπόθεσης, δεν έχει μέχρι σήμερα (ήτοι εδώ και 3,5 και πλέον χρόνια από το συμβάν) αναγνωρίσει ότι πρόκειται να μας αποζημιώσει στο πλαίσιο του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, αλλά τηρεί εντελώς παθητική στάση, αναμένοντας τη στάση των αλλοδαπών αντασφαλιστών της, η συνέχιση της οποίας ελλοχεύει κινδύνους απαξίωσης των δικαιωμάτων μας, απώλειας αποδεικτικών μέσων και ενδέχεται να οδηγήσει σε απώλεια των ασφαλιστικών αξιώσεών μας, με την όψιμη επίκληση ανατρεπτικών ισχυρισμών λ.χ. αποδυνάμωσης δικαιώματος, παραγραφής κλπ».

Πηγές προσκείμενες στην Εθνική Τράπεζα υπογραμμίζουν ότι, από την εξέλιξη της υπόθεσης δεν υπάρχει καμία επίπτωση για την Εθνική Ασφαλιστική, η οποία έχει αντασφαλίσει ακόμη και το maximum αυτό ποσό σε μεγάλους διεθνείς αντασφαλιστικούς οργανισμούς, με ταυτόσημο αντασφαλιστήριο.

Η αγωγή, όπως εξηγούν, ασκήθηκε τώρα από την ΠΑΕΓΑΕ, επειδή ολοκληρώνονται οι νομικές προθεσμίες και έπρεπε να κινηθεί για την προστασία των συμφερόντων της, έναντι ζημιών που έχουν δημιουργηθεί από εταιρεία καπνικών.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος που διενήργησε, κατόπιν καταγγελίας, η Εθνική Τράπεζα στη ΠΑΕΓΑΕ απέδειξε ότι έλειπαν, από τις αποθήκες, ποσότητες καπνού συγκεκριμένης εταιρείας, για τις οποίες, όμως, είχαν εκδοθεί τίτλοι αποθήκευσης.

Η εμπορική εταιρεία αποθήκευε στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕΓΑΕ ποσότητες καπνού και ζητούσε την έκδοση τίτλων αποθήκευσης, τους οποίους εν συνεχεία προσκόμιζε στην Deutsche Bank, ως εγγύηση για τη λήψη βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης.

Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι ποσότητες καπνού, που ήταν αποθηκευμένες στις εγκαταστάσεις, δεν αντιστοιχούσαν στους τίτλους αποθήκευσης που είχαν εκδοθεί.

The post Ποσό 100 εκατ. ευρώ διεκδικεί η ΠΑΕΓΑΕ από την Εθνική Ασφαλιστική appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα