Πώς το TIR θα «οδηγήσει» το εμπόριο στην μετά – Brexit εποχή

Πέντε μήνες μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου, το Brexit εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών, ιδίως όσον αφορά τις τελωνειακές απαιτήσεις.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Το TIR παρέχει λύσεις για τη μεταφορά εμπορευμάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ με μια απλή και ασφαλή εγγύηση διαμετακόμισης για μεταφορές πέρα από τα νέα τελωνειακά σύνορα.

Σύμφωνα μάλιστα με την Διεθνή Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU), η Ένωση οδικών μεταφορέων της Ρουμανίας

(UNTRR) και ο νέος φορέας μεταφορών TIR VIOMARGROUP, πρόσφατα οργάνωσαν αρκετές αποστολές από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Ρουμανία, στο πλαίσιο του TIR, χωρίς να απαιτείται τελωνειακός μεσίτης για τις διατυπώσεις διαμετακόμισης.

Μεταφορές από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Ρουμανία με τη βοήθεια του TIR.

Η VIOMARGROUP χρησιμοποίησε επίσης την ηλεκτρονική προ-δήλωση τελωνείου TIR-EPD, απλοποιώντας τις τελωνειακές διαδικασίες κατά την είσοδο στην ΕΕ και καθιστώντας δυνατή την παρακολούθηση του φορτηγού καθώς πέρασε από τα τελωνεία της Ένωσης.

Τα φορτηγά αναχώρησαν από το Ashford του Kent μεταφέροντας βαριά και ογκώδη εμπορεύματα, καθώς και οχήματα, τα οποία έφτασαν με ασφάλεια στη Ρουμανία έχοντας διασχίσει τα νέα τελωνειακά σύνορα και ενώ διήλθε από αρκετές χώρες της ΕΕ.

«Αυτές οι μεταφορές αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι το TIR είναι ένας βολικός και οικονομικός τρόπος για τη διαχείριση των νέων τελωνειακών συνόρων μεταξύ του Ην. Βασιλείου και της ΕΕ – για operators στη Ρουμανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η IRU θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον κλάδο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που απορρέουν από το Brexit», σχολίασε ο πρόεδρος της IRU Radu Dinescu.

The post Πώς το TIR θα «οδηγήσει» το εμπόριο στην μετά – Brexit εποχή appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα