Πώς θα κινηθούν μετρό, ηλεκτρικός, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

Στην 24ωρη απεργία της 9ης Νοεμβρίου συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο μετρό (γραμμές 2 & 3), τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Στο τραμ θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τις 8.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ.

Στον ηλεκτρικό

(γραμμή 1) θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς καλύπτονται από την απεργία της ΓΣΕΕ, η οποία «καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022», δηλώνοντας πως η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτεμβρίου, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της διοίκησής της.

Κατά της απεργίας είχαν προσφύγει οι διοικήσεις της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ. Οι απεργίες κρίθηκαν παράνομες, ωστόσο οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ.

Σημειώνεται ότι, οι γραμμές του ΟΑΣΑ, στις οποίες το συγκοινωνιακό έργο εκτελείται με εκχώρηση στα ΚΤΕΛ, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ακόμη, στον προαστιακό και τα τρένα, την συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία έχουν ανακοινώσει και οι σιδηροδρομικοί (ΠΟΣ).

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ 

Με σημερινές αποφάσεις και μετά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη των διοικήσεων της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ, το  Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη τη συμμετοχή, με στάσεις εργασίας, των Σωματείων εργαζομένων στη γενική απεργία της Τετάρτης 09/11/2022.

Κηρύχθηκε παράνομη γιατί δεν είχε ορισθεί κατά παράβαση του νόμου, το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας και ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας. Επίσης, δεν γνωστοποιήθηκαν εγκαίρως τα αιτήματα και οι λόγοι της απεργίας στον εργοδότη, καθώς δεν τηρήθηκε η διαδικασία δημοσίου διαλόγου που προβλέπει ο νόμος.

Ως εκ τούτου, οι δικαστικές αποφάσεις επιδόθηκαν στα Σωματεία εργαζομένων. Παράλληλα, κλήθηκε το προσωπικό της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ  να αναλάβει αύριο τα εργασιακά του καθήκοντα, σύμφωνα με τον νόμο.

Ωστόσο, τρία Σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ που επηρεάζουν τη λειτουργία των γραμμών 2 και 3, καθώς και το Σωματείο εργαζομένων της ΟΣΥ κήρυξαν νέα 24ωρη απεργία.

Η ώρα έναρξης λειτουργίας των ΜΜΜ θα καθορισθεί από την έγκαιρη προσέλευση του προσωπικού.

Για περισσότερες πληροφορίες, το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oasa.gr  ή να καλεί στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

Απεργούν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Ο ΟΑΣΘ ενημερώνει ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Νοεμβρίου.

Η κινητοποίηση θα αρχίσει από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, τα ξημερώματα της 9ης Νοεμβρίου, και θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας, ενώ το Συνδικάτο θα διαθέσει προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Το άρθρο Πώς θα κινηθούν μετρό, ηλεκτρικός, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα