Πως η Emirates συμβάλει στην ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών, μεταφέροντας μηνιαίως 210 τόνους ψαριού στη Ν. Υόρκη

Τη συμπλήρωση 25 χρόνων στην Ελλάδα γιόρτασε η Emirates.  Από την πρώτη πτήση, τον Ιούνιο του 1996, η Emirates έχει διακινήσει 4,5 εκατομμύρια επιβάτες από και προς την Αθήνα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι επιβατικές μεταφορές, αλλά και οι εμπορευματικές, στις οποίες η εταιρεία

έχει να επιδείξει αξιοσημείωτες επιδόσεις.

Μέσω της Emirates SkyCargo, η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα σε ελληνικές εταιρείες να εξάγουν προϊόντα, όπως ανταλλακτικά πλοίων, ηλεκτρονικά, φαρμακευτικά προϊόντα και τοπικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, φράουλες και γιαούρτια μέσω του κόμβου της στο Ντουμπάι.

Το 2019, η Emirates μετέφερε πάνω από 10.800 τόνους φορτίου από και προς την Αθήνα, διευκολύνοντας την διακίνηση αγαθών μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΑΕ, καθώς και άλλων χωρών στο παγκόσμιο δίκτυό της.

Κατά τη διάρκεια της προσωρινής αναστολής των επιβατικών υπηρεσιών μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης λόγω της πανδημίας, η Emirates επέτρεψε την απρόσκοπτη εξαγωγή ελληνικών αλιευτικών προϊόντων στις ΗΠΑ, μέσω των απευθείας επιβατικών πτήσεων από Αθήνα προς Ντουμπάι, με πτήσεις επόμενης μέρας από Ντουμπάι προς Νέα Υόρκη. Μάλιστα, στο διάστημα αυτό, διακινήθηκαν περισσότεροι από 1.200 τόνοι ψαριών, ενώ σε μηνιαία βάση, μεταφέρονται 210 τόνοι φρέσκου ψαριού σε εστιατόρια της Νέας Υόρκης.

«Ο τομέας του cargo είναι πολύ σημαντικός για την εταιρεία ειδικά εν μέσω πανδημίας και ειδικά για την Ελλάδα είναι ακόμη πιο προσοδοφόρο λόγω ακριβώς του ότι η χώρα έχει πληθώρα διαφορετικών προϊόντων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου», σχολίασε χθες ο Διευθυντής της Emirates στην Ελλάδα, κ. Αl Zarooni.

The post Πως η Emirates συμβάλει στην ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών, μεταφέροντας μηνιαίως 210 τόνους ψαριού στη Ν. Υόρκη appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα