Ποιοι πάροχοι e-commerce ανέστειλαν τις παραδόσεις σε Ουκρανία, Ρωσία, Λευκορωσία

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν άφησε ανεπηρέαστες -όπως ήταν φυσικό- τις επιχειρήσεις ταχυδρομείου και ταχυμεταφορών που παραδίδουν σε Ουκρανία, τμήματα της Ρωσίας και άλλες γειτονικές χώρες.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις τους, και με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι USPS, FedEx, UPS, DHL, Amazon, eBay έχουν ενημερώσει το καταναλωτικό

κοινό σχετικά με τις δραστηριότητές τους στην εμπόλεμη περιοχή. Αναλυτικότερα:

Ο ταχυδρομικός πάροχος των ΗΠΑ (USPS) συνεχίζει να δέχεται αλληλογραφία για Ουκρανία και Λευκορωσία, εξαιρουμένης της υπηρεσίας Global Express Guarantee (GXG), την οποία έχει αναλάβει η FedEx.

Επίσης, προχώρησε σε αναστολής των υπηρεσιών της προς τη Ρωσία, ενώ από τις 11 Μαρτίου 2022 δεν αποστέλλει αλληλογραφία προς τη χώρα.

Αναφορικά με την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, συνεχίζει να δέχεται αλληλογραφία, χωρίς να γίνεται σαφές πώς το ταχυδρομείο στη Λευκορωσία φτάνει εκεί λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν.

Η ουκρανική Ukrposhta εκτελεί επιλεγμένα δρομολόγια ταχυδρομικών παραδόσεων στη χώρα, αφού αρχικά έκλεισε όλα τα γραφεία. Ωστόσο, από τις 10 Μαρτίου, προχώρησε στο άνοιγμα πάνω από 4.500 υποκαταστημάτων της με την υπηρεσία να εκτελεί διαδρομές όπου αυτό είναι ασφαλές.

Επίσης, η Ukrposhta έχει ξεκινήσει μια υπηρεσία πρακτόρευσης από τη γειτονική Πολωνία για τη μεταφορά ταχυδρομείου στις ΗΠΑ, ενώ χρησιμοποιεί τις πτήσεις επιστροφής για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.

Σε ενημέρωση προς τους διεθνείς ταχυδρομικούς φορείς, η Ukrposhta συμβουλεύει να στείλουν αντικείμενα που προορίζονται για την Ουκρανία μέσω Πολωνίας, Σλοβακίας ή Λετονίας.

Η FedEx εξέδωσε προειδοποίηση ότι αναστέλλει όλες τις υπηρεσίες της σε Ρωσία και Λευκορωσία μέχρι νεωτέρας. Αντίστοιχα, τα εγκαταστάσεις της στην Ουκρανία έχουν κλείσει προσωρινά και οι εισερχόμενες και εξερχόμενες υπηρεσίες προς τη χώρα έχουν κι εκείνες προσωρινά ανασταλεί.Η UPS εξέδωσε προειδοποίηση δηλώνοντας ότι ο αερομεταφορέας έχει αναστείλει τις δραστηριότητές του στην Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη ΡωσίαDHL ανέστειλε τις δραστηριότητές της σε Ουκρανία και Ρωσία και έκλεισε τα γραφεία στην Ουκρανία. «Οι Inbound υπηρεσίες μας προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία έχουν ανασταλεί», αναφέρει η DHL, τονίζοντας ότι «δεν θα δέχεται αποστολές για αυτές τις χώρες μέχρι νεωτέρας», ενώ εργάζεται για να μετριαστούν οι επιπτώσεις στους διεθνείς και εγχώριους πελάτες της.Η Amazon ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τις αποστολές προϊόντων σε πελάτες της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.Τέλος, το eBay ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τις αποστολές προς την Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Να σημειωθεί ότι, επί του παρόντος, το eBay έχει εκδώσει αυτήν την ειδοποίηση σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.

The post Ποιοι πάροχοι e-commerce ανέστειλαν τις παραδόσεις σε Ουκρανία, Ρωσία, Λευκορωσία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα