Πληροφοριακό σύστημα για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου από υπ. Ναυτιλίας και ΨΗΠΤΕ

Με σκοπό την ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ) και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας.

Οι υπογραφές “έπεσαν” το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Σύρο, από τον υπουργό Νίκο Παππά και τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό.

Σε δηλώσεις τους, οι κ.κ. Παππάς και Σαντορινιός εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι

υλοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων των νησιών.

«Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε σήμερα στη Σύρο και έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, ενός χρόνιου αιτήματος του κόσμου των νησιών μας, και το οποίο δρομολογείται από αυτήν την κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Παππάς.

«Από πλευράς μου, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Νίκο Παππά για την υπογραφή του μνημονίου αυτού, που διευκολύνει την εφαρμογή τού μεταφορικού ισοδύναμου, αλλά κυρίως θέλω να τον ευχαριστήσω για την καθημερινή συνεργασία μας» τόνισε ο κ. Σαντορινιός.

«Με τη σημερινή συμφωνία, σκοπός μας είναι να κάνουμε το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου λιγότερο γραφειοκρατικό για όλους τους πολίτες των νησιών. Σκοπός μας είναι η δημιουργία μίας απλής και εύχρηστης, για όλους τους νησιώτες και για όλες τις μικρομεσαίες νησιωτικές επιχειρήσεις, πλατφόρμα, ούτως ώστε να απολαμβάνουν εύκολα οι κάτοικοι και οι έμποροι των νησιών τα οφέλη του μέτρου.

Θεωρώ ότι είναι μία σημαντική στιγμή, καθώς χωρίς την υπογραφή αυτού του μνημονίου συνεργασίας δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, γι’ αυτό και ευχαριστώ τον Νίκο Παππά διπλά» συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

The post Πληροφοριακό σύστημα για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου από υπ. Ναυτιλίας και ΨΗΠΤΕ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα