Περικόπτει στόλο και θέσεις εργασίας ο ισλανδικός αερομεταφορέας WOW Air

Ο ισλανδικός low-cost αερομεταφορέας WOW Air, ο οποίος βρίσκεται σε συνομιλίες με τον ιδιωτικό επενδυτικό fund Indigo Partners για ενδεχόμενη επένδυση, δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε μείωση αφενός του στόλου αεροσκαφών και αφετέρου του προσωπικού που απασχολεί.

Σύμφωνα με το Reuters, η WOW Air αυτή τη στιγμή διαθέτει 20 αεροσκάφη, τα οποία θα μειώσει σε 11, ενώ απασχολεί περί τους

1.000 υπαλλήλους τους οποίους θα μειώσει κατά 111.

Σημειωτέον, στην Indigo διαχειριστής είναι ο Bill Franke, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις στην αμερικανική Frontier Airlines, τη μεξικανική Volaris, τη χιλιανή JetSmart και την ουγγρική Wizz.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας σε δηλώσεις του αναφέρει ότι «μετά από μια δύσκολη χρονιά, η WOW Air αναδιοργανώνει και απλουστεύει τις δραστηριότητές της για να καταστεί μια κερδοφόρα αεροπορική εταιρεία, ενώ παράλληλα οι συζητήσεις με την Indigo Partners προχωρούν».

Ο ίδιο διευκρίνισε ότι γίνονται διαπραγματεύσεις με τους εκμισθωτές της εταιρείας για την επιστροφή μερικών αεροσκαφών Airbus A330s, ενώ έχει μπει πωλητήριο σε τέσσερα Airbus A321s της αεροπορικής, με στόχο την τόνωση της ταμιακής της ρευστότητας κατά 10 εκατ. δολ.

The post Περικόπτει στόλο και θέσεις εργασίας ο ισλανδικός αερομεταφορέας WOW Air appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα