Παρέμβαση του πρώην υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στην υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα

Την τεχνική μελέτη και τη μελέτη κόστους οφέλους του έργου υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής Ρίο – Αγ. Διονύσιος γνωστοποίησε ότι απέστειλε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, απέστειλε ταχυδρομικά στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και σε ηλεκτρονική

μορφή:

Α. την προμελέτη του έργου υπογειοποίησης του τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής Ρίο – Αγ. Διονύσιος, που υποβλήθηκε την 1-10-2018,

Β. την επανυποβολή της προμελέτης, που περιλαμβάνει το οριστικό τεχνικό αλλά και την προσωρινή εκτροπή του ποταμού Χαράδρου, που υποβλήθηκε 28-11-2018,

Γ. την προμελέτη υδραυλικών έργων, της υπογειοποίησης του τμήματος Ρίο – Αγ. Διονύσιος, που υποβλήθηκε την 3-12-2018,

Δ. την μελέτη Κόστους Οφέλους, η οποία ξεκίνησε μετά την τεχνική προμελέτη για να υπάρχουν έγκυρα στοιχεία για την υλοποίηση του έργου και το κόστος του, ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου 2019 και παραδόθηκε 2 Αυγούστου 2019.

«Στην μελέτη κόστους οφέλους φαίνεται ο προϋπολογισμός του έργου, χωρίς εκπτώσεις, που στους τελευταίους διαγωνισμούς ομοειδών έργων τόσο στα Σεπόλια όσο και στο Ρίο έφτασε το 50%, ο οποίος ανέρχεται στα 261 εκ. ευρώ και οι ήδη δεσμευμένες πιστώσεις από το ΕΣΠΑ ΥΜΕΠΕΡΑΑ είναι 130 εκ.

Επίσης για να μην υπάρχει καμία άλλη παραπληροφόρηση, το έργο μπορεί να δημοπρατηθεί με την προμελέτη», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Πατρέων ζητά πλήρη υπογειοποίηση, περίπου 9 χλμ., για την είσοδο του τρένου στην πόλη, μερική αντιπροτείνει το υπουργείο Μεταφορών, χαρακτηρίζοντας “φαραωνικό” έργο την πλήρη υπογειοποίηση.

The post Παρέμβαση του πρώην υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στην υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα