Παραγγελία containers, δυναμικότητας 150.000 TEU, από την Hapag-Lloyd. Εντός του 2021 η παράδοση

Εκτός από την πανδημία και τις καθυστερημένες αποστολές λόγω συμφόρησης στα λιμάνια, φορτωτές και εξαγωγείς ανά τον κόσμο ήρθαν αντιμέτωποι με ένα επιπλέον πρόβλημα: την έλλειψη εμπορευματοκιβωτίων.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Η Hapag-Lloyd, θέλοντας να μην αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, προχώρησε στην παραγγελία εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 150.000 TEU από την Κίνα -τόσο dry boxes όσο και υπερσύγχρονα reefer (ψυγεία)- τα οποία θα παραδοθούν εντός του 2021.

Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε περίπου 550 εκατ. δολ.

και σύμφωνα με τη ναυτιλιακή «αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παραγγελίες εμπορευματοκιβωτίων στην ιστορία της Hapag-Lloyd».

Μερικά από τα εμπορευματοκιβώτια της παραγγελίας είχαν ήδη παραληφθεί εντός του α’ τριμήνου του έτους, οπότε και ενσωματώθηκαν στον υπάρχοντα στόλο της εταιρείας.

Επιπλέον, η Hapag-Lloyd έχει παραγγείλει 8.000 TEU εμπορευματοκιβώτια για τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων ή υπερβολικού μεγέθους.

Άνευ προηγουμένου η ζήτηση για containers

«Η ναυτιλιακή βιομηχανία εμπορευματοκιβωτίων βιώνει επί του παρόντος μια άνευ προηγουμένου ζήτηση, η οποία έχει οδηγήσει σε έλλειψη containers σε όλο τον κόσμο.

Με τις πρόσφατες παραγγελίες, η Hapag-Lloyd συμβάλλει στις προσπάθειες για τη διευκόλυνση της τρέχουσας κατάστασης, ενώ θα είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση», δήλωσε ο Rolf Habben Jansen, CEO του ναυτιλιακού κολοσσού.

The post Παραγγελία containers, δυναμικότητας 150.000 TEU, από την Hapag-Lloyd. Εντός του 2021 η παράδοση appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα