Παραγγελία 9 εμπορευματικών αεροσκαφών από την DHL Express

Στην παραγγελία εννέα εμπορευματικών αεροσκαφών Mammoth-converted B777-200LR από την Jetran προχώρησε η DHL Express, με το πρώτο cargo αεροσκάφος να παραδίδεται το 2024 και τα υπόλοιπα ως τις αρχές του 2027.

Η συμφωνία αποτελεί κομμάτι του εκσυγχρονισμού του διηπειρωτικού στόλου μεγάλων αποστάσεων της DHL Express, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης παλαιότερων αεροπλάνων.

Η παραγγελία μετατρεπόμενων freighters με μικρότερη ωφέλιμη ζωή παρέχει μια αποτελεσματική γέφυρα μεταξύ των τρεχουσών και των νέων τεχνολογιών ατράκτου, όπως τα νέας

γενιάς ευρείας ατράκτου freighters B777-8F και A350F.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τα Mammoth-converted B777-200LRF στην οικογένεια της DHL Express», δήλωσε ο Robert Hyslop, EVP Global Aviation της DHL Express.

«Με τον εκσυγχρονισμό του διηπειρωτικού μας στόλου, μπορούμε ταυτόχρονα να ενισχύσουμε την αποδεδειγμένη ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε στην αυξανόμενη ζήτηση, να βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να παρέχουμε υπηρεσίες βέλτιστης ποιότητας στους πελάτες μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε να δείχνουμε σε συνεργάτες και πελάτες πώς αυτές οι εξελίξεις ανεβάζουν υπηρεσία και μας φέρνουν πιο κοντά στους στόχους του Οδικού Χάρτη Αειφορίας», συμπλήρωσε.

Όπως σημειώνεται, το εμπορευματικό αεροσκάφος B777-200LR έχει παρόμοια χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα με ένα freighter και είναι ιδανικό για την DHL.

Με χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 102 τόνων και αυτονομία 9.200 χλμ., το B777F έχει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα και εμβέλεια από όλα τα δικινητήρια εμπορευματικά αεροσκάφη και είναι πιο αξιόπιστο από τα παλαιότερα αεροπλάνα B747. Είναι επίσης πιο αποδοτικό στην κατανάλωση καυσίμου και μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 18% σε σύγκριση με τα παλαιού τύπου αεροπλάνα.

Το διάστημα 2018 – 2022, η DHL αγόρασε 28 νέα freighters B777-200F από την Boeing – 18 από αυτά είναι σε υπηρεσία. Τα υπόλοιπα αεροσκάφη θα παραδοθούν από το 2023 έως το 2025.

Το άρθρο Παραγγελία 9 εμπορευματικών αεροσκαφών από την DHL Express εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα