Παραγγελία 8 πλήρως ηλεκτρικών straddle carriers από την DP World για το London Gateway

Στην αγορά 8 νέων straddle carriers, συνολικής αξίας 12 εκατ. λιρών (14,03 εκατ. ευρώ), προχώρησε η DP World, τα οποία θα τοποθετηθούν στην τέταρτη προβλήτα του London Gateway.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Τα εν λόγω μηχανήματα θα αποτελέσουν μέρος του πρώτου στόλου αποκλειστικά ηλεκτρικών straddle carriers στον κόσμο, που θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία σε λιμάνι.

Κάθε straddle carrier, που μετακινεί εμπορευματοκιβώτια που διακινούνται από τους γερανούς

αποβάθρας και στη συνέχεια προωθούνται είτε μέσω οδικών είτε μέσω σιδηροδρομικών μεταφορών στον επόμενο προορισμό τους, θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 54% σε σύγκριση με τα συμβατικά μοντέλα, ποσοστό που θα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.

Σύμφωνα με τον Andrew Bowen, Chief Operating Officer της DP World στο Ηνωμένο Βασίλειο: «Μετά από τρία χρόνια επιτυχημένων δοκιμών στο London Gateway σε ένα λειτουργικό περιβάλλον, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχουμε κάνει μια παραγγελία 12 εκατ. λιρών για οκτώ πλήρως ηλεκτρικά straddle carriers για την εξυπηρέτηση της νέας 4ης προβλήτας. Αυτή η είδηση αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα τεσσάρων ετών συνεργασίας με την Kalmar, με την οποία μετατρέψαμε για πρώτη φορά ένα υβριδικό straddle carrier σε μια πλήρως ηλεκτρική μηχανή το 2019».

Όπως τόνισε, «Αυτά τα straddle carriers μπορούν να λειτουργήσουν έως και τέσσερις ώρες χωρίς να χρειάζονται επαναφόρτιση, ενώ όταν απαιτηθεί η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί σε μόλις 45 λεπτά. Αυτή η τελευταία επένδυση στην “πράσινη” καινοτομία ενισχύει τη δέσμευση της DP World να μετριάσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής καθιστώντας την έναν οργανισμό “καθαρής” εφοδιαστικής αλυσίδας έως το 2050».

Αξίζει να αναφερθεί ότι, τα straddle carriers θα τεθούν σε λειτουργία το επόμενο καλοκαίρι με την ολοκλήρωση της 4ης προβλήτας στο London Gateway αξίας 350 εκατ. λιρών, όπου όλος ο βασικός εξοπλισμός της αναμένεται να είναι ηλεκτρικός.

Το άρθρο Παραγγελία 8 πλήρως ηλεκτρικών straddle carriers από την DP World για το London Gateway εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
parangelia-8-pliros-ilektrikon-straddle-carriers-apo-tin-dp-world-gia-to-london-gateway.htm
Τυχαία Θέματα